Mandľový koláč s jablkovou vrstvou a delikátnou posýpkou
Foto: tinuviel
Tento sýty mandľovo-jablkový koláč je jednoducho božský! Šťavnatá kombinácia jablkovej vrstvičky s maslovo-mandľovým základom chutí, vskutku, neuveriteľne dobre. Hodí sa na každú príležitosť Zobraziť celý popisTento sýty mandľovo-jablkový koláč je jednoducho božský! Šťavnatá kombinácia jablkovej vrstvičky s maslovo-mandľovým základom chutí, vskutku, neuveriteľne dobre. Hodí sa na každú príležitosť a je plný živín. Odporúčam ho však, konzumovať na raňajky - budete sa oblizovať!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1,5 pohára |
|
1,5 pohára |
|
1 ČL (bez fosfátov) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
200 - 250 g |
|
200 - 250 g (hladké) |
|
0,5 pohára |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
1 pohár |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Posýpka: | |
nasekané nadrobno |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vo veľkej mise zmiešame obe múky spolu s práškom do pečiva, škoricou a škoricovým cukrom.
- 2
Roztopíme si spolu maslo, mandľové maslo a trstinový cukor. Dobre premiešame, aby sa všetko spojilo do jednoliatej hladkej hmoty.
- 3
Následne maslovú hmotu primiešame do múkovej zmesi spolu s vajíčkami. Dôsledne zamiešame a vymiesime rukami.
- 4
Cesto vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie (cca 18×18 cm) a poroztláčame tak, aby sme vytvorili rovnomernú vrstvu.
- 5
Na panvici si na miernom ohni zohrejeme na malé kúsky nakrájané jablko zmiešané spolu s jablkovým pyré, škoricovým cukrom a škoricou.
- 6
Hotovú jablkovú zmes nalejeme a poroztierame na korpus vo forme.
- 7
Z uvedených prísad si zmiešame posýpku (mala by byť hustá, aby ste ju mohli rozdrobiť). Hotovú posýpku namrvíme na jablkovú vrstvu.
- 8
Pripravený koláč vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C cca 20 - 30 minút.
Tiež mandľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu