Broskyňový koláč

Mandľovo-broskyňový koláč s tofu

Autor receptu: lunter

6
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Postup

  1. Tofu nakrájame na kocky. Jednu broskyňu nakrájame na kocky, druhú na mesiačiky.
  2. Do misky dáme múku, mleté mandle a kypriaci prášok. V kuchynskom robote rozmixujeme tofu s mandľovým mliekom, trstinovým cukrom, kokosovým olejom a jablčným octom. Zmes zmiešame so suchými ingredienciami.
  3. Cesto vylejeme do formy na pečenie s priemerom 22 cm, vystlanej papierom na pečenie. Do cesta prisypeme nakrájané broskyne a vrch uhladíme. Na vrch poukladáme mesiačiky broskýň, posypeme lupienkami mandlí a troškou trstinového cukru (podľa toho, aké sladké sú broskyne).
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov približne hodinu. Vychladnutý koláč môžeme posypať troškou práškového cukru.