Mandľový zákusok

Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Víkendový zákusok s chuťou mandlí a v korpusoch som použila i biely mak celý, no ani v tmavom, ani vo svetlom korpuse nevynikol.* Rezy sú môj recept.

20
porcií
60 minút
príprava
4x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny a pridala som cukrárske farbivo gelové - na špic noža.
  2. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a biely mak a preosiala do základu a potom opatrne vmiešala vareškou . Plech 27x37cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na ďalší a takto som pokračovala, kým som upiekla všetky. Biele korpusy som pripravila tak isto ako zelené, len bez gélového farbiva.
  3. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  4. Pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala mandľové pudingy, pridala som detskú krupicu a uvarila hustú kašu. Kašu som zakryla fóliou a vložila aj s nádobou do studenej vody. Pokiaľ sa puding chladil, vymiešala som maslo s cukrom do peny.
  5. Po lyžici som pridávala vychladnutý puding.
  6. Napokon som pridala do krému fernet stock a zmiešala.
  7. Krém som rozdelila na tri časti a uložila do chladničky na 3 hodiny stuhnúť.
  8. Na podnos som uložila zelený korpus, natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Na lekvár som natrela tretinu krému. Položila som biely korpus, natrela som ho lekvárom, potom krémom a zakryla druhým bielym korpusom. Biely korpus som natrela lekvárom a krémom a položila druhý zelený korpus a koláč som uložila do chladničky na 4 hod. Po tomto čase som koláč zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa.
  9. Dokončený koláč ide takto do chladničky
  10. Na druhý deň som koláč poliala čokoládovou polevou a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
  11. Po stuhnutí som krájala na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.