Mandľový zákusok
Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Víkendový zákusok s chuťou mandlí a v korpusoch som použila i biely mak celý, no ani v tmavom, ani vo svetlom korpuse nevynikol.* Rezy sú môj recept.
20 porcií |
60 minút príprava |
4x10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom som vymiešala do peny a pridala som cukrárske farbivo gelové - na špic noža.
- Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a biely mak a preosiala do základu a potom opatrne vmiešala vareškou . Plech 27x37cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na ďalší a takto som pokračovala, kým som upiekla všetky. Biele korpusy som pripravila tak isto ako zelené, len bez gélového farbiva.
- Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
- Pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala mandľové pudingy, pridala som detskú krupicu a uvarila hustú kašu. Kašu som zakryla fóliou a vložila aj s nádobou do studenej vody. Pokiaľ sa puding chladil, vymiešala som maslo s cukrom do peny.
- Po lyžici som pridávala vychladnutý puding.
- Napokon som pridala do krému fernet stock a zmiešala.
- Krém som rozdelila na tri časti a uložila do chladničky na 3 hodiny stuhnúť.
- Na podnos som uložila zelený korpus, natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Na lekvár som natrela tretinu krému. Položila som biely korpus, natrela som ho lekvárom, potom krémom a zakryla druhým bielym korpusom. Biely korpus som natrela lekvárom a krémom a položila druhý zelený korpus a koláč som uložila do chladničky na 4 hod. Po tomto čase som koláč zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa.
- Dokončený koláč ide takto do chladničky
- Na druhý deň som koláč poliala čokoládovou polevou a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí som krájala na rezy horúcim mokrým nožom.
Prajem vám dobrú chuť.