Táto torta je bez cukru vhodná nielen pre diabetikov, je ľahká a osviežujúca.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
120 g |
|
15 g |
|
1 č.l. |
|
na vymazanie formy + hrubá múka na vysypanie |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
1 balíček |
|
750 g |
|
podľa chuti |
|
z jedného citróna |
|
2 balíky |
|
Ozdoba: | |
podľa sezóny |
|
2 p.l. |
|
2 balíčky |
|
Postup
-
1
Bielka oddelíme a vyšľaháme tuhý sneh do ktorého postupne zašľaháme Update ZERO a žĺtka. Do nadýchanej zmesi zľahka primiešame múku a prášok do pečiva. Upečieme korpus v tortovej forme (prierez 26 cm) a necháme vychladnúť.Rozrežeme ho na dve polovice a spodok necháme v tortovej forme.
- 2
Na náplň vyšľaháme šľahačom smotanu a Smeta-fix do tuha. Tvaroh, Update ZERO, citrónovu kôru so šťavou vymiešame do hladka a pridáme vyšľahanú šľahačku. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a vmiešame do zmesi. Náplň vylejeme na spodný korpus a vrchným prikryjeme. Necháme 3 hodiny stuhnúť.
- 3
Ovocie položíme na vrch torty a uvaríme želatínu, necháme vychladnúť a nalejeme na tortu. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu