Mandarínkovo-tvarohová torta

lucuska1234 - bez fotkylucuska1234, 13. júla 2012

Táto torta je bez cukru vhodná nielen pre diabetikov, je ľahká a osviežujúca.

Suroviny

Cesto:
4 ks
120 g
15 g
1 č.l.
 na vymazanie formy + hrubá múka na vysypanie
Plnka:
250 ml
1 balíček
750 g
podľa chuti
 z jedného citróna
2 balíky
Ozdoba:
 podľa sezóny
2 p.l.
2 balíčky




Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme a vyšľaháme tuhý sneh do ktorého postupne zašľaháme Update ZERO a žĺtka. Do nadýchanej zmesi zľahka primiešame múku a prášok do pečiva. Upečieme korpus v tortovej forme (prierez 26 cm) a necháme vychladnúť.Rozrežeme ho na dve polovice a spodok necháme v tortovej forme.

  2. 2

    Na náplň vyšľaháme šľahačom smotanu a Smeta-fix do tuha. Tvaroh, Update ZERO, citrónovu kôru so šťavou vymiešame do hladka a pridáme vyšľahanú šľahačku. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a vmiešame do zmesi. Náplň vylejeme na spodný korpus a vrchným prikryjeme. Necháme 3 hodiny stuhnúť.

  3. 3

    Ovocie položíme na vrch torty a uvaríme želatínu, necháme vychladnúť a nalejeme na tortu. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj tento recept skončí v mojej KK, v oddelení - Dia recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia