Táto torta je bez cukru vhodná nielen pre diabetikov, je ľahká a osviežujúca.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 120 g |
|
| 15 g |
|
| 1 č.l. |
|
| na vymazanie formy + hrubá múka na vysypanie |
|
| Plnka: | |
| 250 ml |
|
| 1 balíček |
|
| 750 g |
|
| podľa chuti |
|
| z jedného citróna |
|
| 2 balíky |
|
| Ozdoba: | |
| podľa sezóny |
|
| 2 p.l. |
|
| 2 balíčky |
|
Postup
-
1
Bielka oddelíme a vyšľaháme tuhý sneh do ktorého postupne zašľaháme Update ZERO a žĺtka. Do nadýchanej zmesi zľahka primiešame múku a prášok do pečiva. Upečieme korpus v tortovej forme (prierez 26 cm) a necháme vychladnúť.Rozrežeme ho na dve polovice a spodok necháme v tortovej forme.
- 2
Na náplň vyšľaháme šľahačom smotanu a Smeta-fix do tuha. Tvaroh, Update ZERO, citrónovu kôru so šťavou vymiešame do hladka a pridáme vyšľahanú šľahačku. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a vmiešame do zmesi. Náplň vylejeme na spodný korpus a vrchným prikryjeme. Necháme 3 hodiny stuhnúť.
- 3
Ovocie položíme na vrch torty a uvaríme želatínu, necháme vychladnúť a nalejeme na tortu. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu