Mandarínkovo-tvarohová torta

Autor receptu: lucuska1234

Táto torta je bez cukru vhodná nielen pre diabetikov, je ľahká a osviežujúca.

Suroviny

Postup

  1. Bielka oddelíme a vyšľaháme tuhý sneh do ktorého postupne zašľaháme Update ZERO a žĺtka. Do nadýchanej zmesi zľahka primiešame múku a prášok do pečiva. Upečieme korpus v tortovej forme (prierez 26 cm) a necháme vychladnúť.Rozrežeme ho na dve polovice a spodok necháme v tortovej forme.
  2. Na náplň vyšľaháme šľahačom smotanu a Smeta-fix do tuha. Tvaroh, Update ZERO, citrónovu kôru so šťavou vymiešame do hladka a pridáme vyšľahanú šľahačku. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a vmiešame do zmesi. Náplň vylejeme na spodný korpus a vrchným prikryjeme. Necháme 3 hodiny stuhnúť.
  3. Ovocie položíme na vrch torty a uvaríme želatínu, necháme vychladnúť a nalejeme na tortu. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc.