Mandarínkové tiramisu
Ľubomír Molnár
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 3. júna 2019
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 3. júna 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mascarpone dáme do misy. Smotanu na šľahanie spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme. Vyšľahanú smotanu pridáme k mascarpone a chvíľu šľaháme, kým sa nespoja.
- 2
Dlhé piškóty trošku namáčame v šťave z kompótu a ukladáme vedľa seba do formy alebo zapekacej misy. Navrstvíme polovicu krému a mandarínok.
- 3
Na krém opäť naukladáme namáčané piškóty a opäť navrstvíme zvyšnú polovicu krému a mandarínok. Vrch bohato posypeme kakaom. Formu vložíme na noc do chladničky, aby piškóty zmäkli.
Tiež nepečený dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu