Mandarínkové rezy

kilznah - bez fotkyKilznah, 4. apríla 2018 14:35
Ďalšie recepty »

Mandarínkové rezyFoto: kilznah

Mandarínkové rezy

18
porcií
50 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
100 ml
100 ml
6 ks
1 bal.
3 bal. (200 ml)
3 bal. (200 g)
100 g
1 bal. (do krému)
1 bal.
1 bal. (na vrch zákusku na 500 ml)

Postup prípravy

  1. 1

    Oddelíme bielky od žĺtkov a vyšľaháme bielky na sneh a žĺtky s práškovým cukrom na penu. Do žĺtkovej peny pridáme olej a mlieko a premiešame. Pridáme prášok do pečiva a premiešame. Pridáme múku a premiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a premiešame. Cesto pečieme na 180 stupňoch cca 20 minút (môj plech mal veľkosť 24 x 35 x 7 cm).

  2. 2

    Želatínu do krémov necháme napučať v troche vody podľa inštrukcií zo zadnej strany obalu od želatíny. Vyšľaháme šľahačkové smotany a pridáme k nim kyslé smotany a vanilkový cukor - množstvo vanilkového cukru je v ingredienciách uvedené iba približne, pridajte si toľko cukru, koľko vám chutí! Napučanú želatínu si na ohni necháme rozpustiť a pridáme po lyžiciach smotanovú masu. Vylejeme na vychladnutý korpus. Necháme stuhnúť v chladničke cez noc.

  3. 3

    Na druhý deň zlejeme mandarínkový kompót a ovocie poukladáme na stuhnutú smotanovú vrstvu. K šťave z kompótu pridáme vodu do 500 ml a prípadne aj cukor podľa chuti. Povaríme podľa návodu na zadnej strane obalu od želatíny. Necháme trochu vychladnúť a vylejeme na ovocie. Necháme stuhnúť v chladničke cca 20 minút.

    Mandarínkové rezy - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist