Mandarínkové rezy
Foto: kilznah
Mandarínkové rezy
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
6 ks |
|
1 bal. |
|
3 bal. (200 ml) |
|
3 bal. (200 g) |
|
100 g |
|
1 bal. (do krému) |
|
1 bal. |
|
1 bal. (na vrch zákusku na 500 ml) |
|
Postup
-
1
Oddelíme bielky od žĺtkov a vyšľaháme bielky na sneh a žĺtky s práškovým cukrom na penu. Do žĺtkovej peny pridáme olej a mlieko a premiešame. Pridáme prášok do pečiva a premiešame. Pridáme múku a premiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a premiešame. Cesto pečieme na 180 stupňoch cca 20 minút (môj plech mal veľkosť 24 x 35 x 7 cm).
- 2
Želatínu do krémov necháme napučať v troche vody podľa inštrukcií zo zadnej strany obalu od želatíny. Vyšľaháme šľahačkové smotany a pridáme k nim kyslé smotany a vanilkový cukor - množstvo vanilkového cukru je v ingredienciách uvedené iba približne, pridajte si toľko cukru, koľko vám chutí! Napučanú želatínu si na ohni necháme rozpustiť a pridáme po lyžiciach smotanovú masu. Vylejeme na vychladnutý korpus. Necháme stuhnúť v chladničke cez noc.
- 3
Na druhý deň zlejeme mandarínkový kompót a ovocie poukladáme na stuhnutú smotanovú vrstvu. K šťave z kompótu pridáme vodu do 500 ml a prípadne aj cukor podľa chuti. Povaríme podľa návodu na zadnej strane obalu od želatíny. Necháme trochu vychladnúť a vylejeme na ovocie. Necháme stuhnúť v chladničke cca 20 minút.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme za doplnenie informácií, doplnili sme ich do receptu.