Mandarínkový zákusok
Mandarínkový zákusok

Mandarínkové rezy

kilznah - bez fotkykilznah, 4. apríla 2018
Mandarínkové rezy
Foto: kilznah

Mandarínkové rezy

18
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
100 ml
100 ml
6 ks
1 bal.
3 bal. (200 ml)
3 bal. (200 g)
100 g
1 bal. (do krému)
1 bal.
1 bal. (na vrch zákusku na 500 ml)




Postup

  1. 1

    Oddelíme bielky od žĺtkov a vyšľaháme bielky na sneh a žĺtky s práškovým cukrom na penu. Do žĺtkovej peny pridáme olej a mlieko a premiešame. Pridáme prášok do pečiva a premiešame. Pridáme múku a premiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a premiešame. Cesto pečieme na 180 stupňoch cca 20 minút (môj plech mal veľkosť 24 x 35 x 7 cm).

  2. 2

    Želatínu do krémov necháme napučať v troche vody podľa inštrukcií zo zadnej strany obalu od želatíny. Vyšľaháme šľahačkové smotany a pridáme k nim kyslé smotany a vanilkový cukor - množstvo vanilkového cukru je v ingredienciách uvedené iba približne, pridajte si toľko cukru, koľko vám chutí! Napučanú želatínu si na ohni necháme rozpustiť a pridáme po lyžiciach smotanovú masu. Vylejeme na vychladnutý korpus. Necháme stuhnúť v chladničke cez noc.

  3. 3

    Na druhý deň zlejeme mandarínkový kompót a ovocie poukladáme na stuhnutú smotanovú vrstvu. K šťave z kompótu pridáme vodu do 500 ml a prípadne aj cukor podľa chuti. Povaríme podľa návodu na zadnej strane obalu od želatíny. Necháme trochu vychladnúť a vylejeme na ovocie. Necháme stuhnúť v chladničke cca 20 minút.

    Mandarínkové rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

atina47
Mandarinkovy kompot mam, udelam az se objevi nektery vikend jedlici, se zakysanou to bude osvezujici.
haji
Krásné rezy, jen rozpis surovin - balení - je nepřesný, bo velikosti balení /kompot, šlahačka, zakysaná smotana/ jsou různá/. I rozměr plechu by byl příjemný. Svěží dílo, fota, jsi šikulka!
motyka
Výborný a je ho aj dosť. Oplatí sa na akúkoľvek oslavu a je variabilný s akýmkoľvek kompótom. Veľmi dobre si napiekla a podrobný postup. Mohla by si upresniť presnejšiu gramáž surovín, najmä pre dievčence - začiatočníčky. Ďakujem.
hricka
Treba doplnit info ohladom smotan su rozne velkosti a taktiez velkost plechu
evanaaa
Keďže @Kilznah neodpovedá, koláčik piecť je trochu riskantné, ak nie je uvedená presnejšia váha surovín, počet balení nepomôže......škoda, lebo dobre vypadá a iste chutí.
kilznah
Smotany dávam zakaždým iné. Naposledy som dala kyslé smotany Babička, ktoré majú po 200g a šľahačkové smotany Tesco value, ktoré majú po 200ml. Proste kupujem tie, čo sú v akcii. Najčastejšie kupujem v Lidli 3 malé 250ml šlahačkové smotany v krabičke a jednu veľkú kyslú 400g.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia