« Naspäť na tento recept

Mandarínkové rezy verzia na vytlačenie

Mandarínkové rezy

Autor receptu: kilznah

Postup receptu

Oddelíme bielky od žĺtkov a vyšľaháme bielky na sneh a žĺtky s práškovým cukrom na penu. Do žĺtkovej peny pridáme olej a mlieko a premiešame. Pridáme prášok do pečiva a premiešame. Pridáme múku a premiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a premiešame. Cesto pečieme na 180 stupňoch cca 20 minút (môj plech mal veľkosť 24 x 35 x 7 cm).

Želatínu do krémov necháme napučať v troche vody podľa inštrukcií zo zadnej strany obalu od želatíny. Vyšľaháme šľahačkové smotany a pridáme k nim kyslé smotany a vanilkový cukor - množstvo vanilkového cukru je v ingredienciách uvedené iba približne, pridajte si toľko cukru, koľko vám chutí! Napučanú želatínu si na ohni necháme rozpustiť a pridáme po lyžiciach smotanovú masu. Vylejeme na vychladnutý korpus. Necháme stuhnúť v chladničke cez noc.

Na druhý deň zlejeme mandarínkový kompót a ovocie poukladáme na stuhnutú smotanovú vrstvu. K šťave z kompótu pridáme vodu do 500 ml a prípadne aj cukor podľa chuti. Povaríme podľa návodu na zadnej strane obalu od želatíny. Necháme trochu vychladnúť a vylejeme na ovocie. Necháme stuhnúť v chladničke cca 20 minút.
Mandarínkové rezy - obrázok 3

Suroviny




18
porcií
50
minút
príprava
20
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist