Mandarínková torta
Mandarínková torta

Mandarínková torta fotorecept

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 19. marca 2022

Tentokrát to bude ľahká torta plná sviežej jarnej chuti - piškótový korpus, mascarpone-tvarohový krém a mandarínky.

Suroviny

Korpus:
5 ks
75 g
75 g
3 PL (horúca)
3 PL
120 g
1 bal.
1 bal.
Krém:
500 ml (33 %)
500 g
250 g
1 konzerva
Na ozdobu:
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Žĺtky šľaháme s práškovým cukrom a vanilkovou pastou do peny.

    Mandarínková torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne prilievame horúcu vodu a ďalej šľaháme, pokiaľ nezískame hustú svetlú penu. Na nízkych otáčkach postupne zašľaháme olej.

    Mandarínková torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Keď sa začne tvoriť pena, prisypeme kryštálový cukor a vyšľaháme na tuhý lesklý sneh.

    Mandarínková torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Múku, Zlatý klas a prášok do pečiva spolu premiešame a preosejeme. Do žĺtkovej peny striedavo pridávame preosiatu múčnu zmes a sneh z bielkov.

    Mandarínková torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dôkladne premiešame a cesto prenesieme do tortovej formy (priemer 24 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme mierne vychladnúť, nožom uvoľníme z formy, formu odstránime a necháme vychladnúť úplne (korpus môžeme prikryť utierkou, aby počas chladnutia nevyschol).

  6. 6

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Mascarpone, tvaroh a práškový cukor spolu dôkladne metličkou vymiešame. Pre chuť môžeme pridať aj citrónovú šťavu. Vyšľahanú šľahačku jemne vmiešame do krému.

  7. 7

    Mandarínkový kompót scedíme. Korpus prerežeme na dve časti (niekomu možno vyjde aj na tri časti). Prvý plát položíme na podložku, okolo uložíme tortový ráfik (kto nemá, vôbec nevadí). Na korpus navrstvíme časť krému a uhladíme. Na krém rozložíme odkvapkané mandarínky a priložíme druhý korpus. Opatrne odstránime ráfik a tortu potrieme zvyšným krémom, pričom časť krému si odložíme na finálne zdobenie.

  8. 8

    Môžete, tak ako ja, vytvoriť elegantný polonahý efekt, čo je dnes veľmi moderné. Krém nanesieme v hrubšej vrstve po bokoch torty a následne uhladíme cukrárskou kartou (alebo stierkou, nožom,...) tak, že väčšinu krému zotrieme, aby jemne presvitali aj korpusy.

  9. 9

    Krém, ktorý sme si odložili na finálne zdobenie, prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dozdobíme mandarínkami a jahodami.

  10. 10

    Prajem dobrú chuť!

    Mandarínková torta (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

nika2019
Uzasne recepty. Vsetky 😊
Ako dlho prosim priblizne piect cesto?
Dakujem za odpoved.
nika2019
A vlastne,netusim ani ako narabat s tou van.pastou 🙈 Kolko jej dat a akym sposobom,aby to bolo na 100% 😀
DAKUJEM
slovakbaker
@nika2019 (26.5.2022 21:22)

Skúste zhruba 25 minút, potom skontrolujte. Ak nebude cesto ešte upečené, dopekajte ďalej. Čo sa týka vanilkovej pasty, ja dávam od oka, cca. 1 PL. Cukor pridávam podľa chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia