Foto: bananalover
Mama mala meniny, a keďže vonku je teplo, nechcela som nič ťažké, tak som našla túto ľahkú mandarínkovú tortu, ktorá nielen vyzerá dobre, ale Zobraziť celý popisMama mala meniny, a keďže vonku je teplo, nechcela som nič ťažké, tak som našla túto ľahkú mandarínkovú tortu, ktorá nielen vyzerá dobre, ale aj tak chutí :)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
120 g |
|
3 ks |
|
150 g |
|
1 balíček |
|
1/2 balíčka |
|
Náplň: | |
375 g |
|
|
|
2 balíčky |
|
Krém: | |
250 g |
|
375 ml |
|
2 PL |
|
1,5 balíček |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, práškový cukor a vajcia elektrickým ručným šľahačom do peny. Múku zmiešame so Zlatým klasom a kypriacim práškom do pečiva a preosejeme do vyšľahanej hmoty. Všetko dôkladne premiešame.
- 2
Pripravené cesto vlejeme do tortovej formy, (ja som dala s priemerom 21 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme do roviny. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170-180 °C, cca 35 minút.
- 3
Po upečení stiahneme z korpusu papier na pečenie a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí korpus dvakrát prerežeme. Vrchnú časť korpusu najemno rozdrobíme, spodnú časť korpusu vložíme do tortovej formy.
- 4
Na náplň si pripravíme tortové želé podľa návodu na obale, použijeme šťavu z kompótu (ja som toľko nemala, tak som doplnila aj vodou). Do teplého želé primiešame 3/4 mandaríniek a zmes nalejeme na korpus vo forme. Prikryjeme druhým plátom korpusu a opatrne pritlačíme. Tortu dáme na cca hodinu do chladničky stuhnúť.
- 5
Na krém si v nádobe dôkladne vyšľaháme smotanu so smetafixom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom a opatrne primiešame tvaroh. Potom do krému primiešame polovicu rozdrobeného korpusu. Krém rovnomerne natrieme na tortu.
- 6
Na vrch torty dáme zvyšnú časť rozdrobeného korpusu a ozdobíme zvyšnými mandarínkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu