Torta s mandarínkami a so želé
Kvetoslava Sláviková
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 20. februára 2022
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 20. februára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko a múku, premiešame. Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme 30 až 40 minút pri 180 stupňoch. Korpus necháme vychladnúť.
- 2
Smotanu vyšľaháme, primiešame kyslú smotanu, osladíme podľa chuti. Krém nalejeme na upečený vychladnutý korpus vo forme. Necháme v chlade stuhnúť.
- 3
Na krém poukladáme scedené mandarínky, ktoré zalejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale. Vychladenú tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež mandarínková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu