Mandarínková torta
Mandarínková torta

Torta s mandarínkami a so želé

Kvetoslava Sláviková
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 20. februára 2022
Torta s mandarínkami a so želé
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12
porcií
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
4 PL
4 PL
3 PL
Krém:
400 ml
150 ml
podľa chuti
Navrch:
1 konzerva
1 bal.




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko a múku, premiešame. Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme 30 až 40 minút pri 180 stupňoch. Korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme, primiešame kyslú smotanu, osladíme podľa chuti. Krém nalejeme na upečený vychladnutý korpus vo forme. Necháme v chlade stuhnúť.

  3. 3

    Na krém poukladáme scedené mandarínky, ktoré zalejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale. Vychladenú tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

beruska12
Krásna je, robím takú istú, niekedy mandarínky vymením za kompótové broskyne😋




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia