Mandarínková torta

karina30 - bez fotkykarina30, 30. decembra 2014
Mandarínková torta
Foto: karina30

Tortu, ktorú som dnes pripravila majú radi všetci členovia našej rodiny a dúfam, že tu sa stretne s podobným ohlasom.

5
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks čerstvé celé
200 g
200 g
200 g mleté
6 ks na ozdobu
podľa potreby
Krém:
3 PL
100 g
200 ml čerstvé
1 bal.
200 g




Postup

  1. 1

    žltka s cukrom vymiešame pomocou mixéru kým nezmenia farbu.Bielka taktiež pomocou mixéru vymiešame až kým z nich nevznikne sneh.Túto zmes spojíme a za stáleho miešania pridávame múku. Vymiešanú zmes dáme do vopred vyhriatej rúry piecť pri 180 stupňoch na 20-30 min do okrúhlej formy.

  2. 2

    Do misy si dáme múku a cukor, zmiešame a postupne pridávame mlieko, to celé dáme variť a za stáleho miešania čakáme kým zhustne. Necháme to vychladiť.Medzitým zoberieme maslo,ktoré s mixérom vymiešame až kým zmäkne a do masla začneme prilievať celú zmes.Pridáme vanilkový cukor.

  3. 3

    Vychladené cesto prekrojíme(teda rozdelíme na vrch a spod).Na spodnú časť vylejeme pár kvápok koňaku,potrieme krémom a prídame postruhané orechy.Spojíme ju s vrchnou časťou,ktorú nasledovne taktiež pokvapkáme koňakom,potrieme krémom a posypeme orechami.Očistíme si mandarinku,ktorou tortu ozdobíme na vrchu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

izabella929
Chuť tejto torty si úplne dokážem predstaviť, lebo robievam mandarinkové rezy...majú skvelú a sviežu chuť.-) krásna torta...
karina30
dakujem za pozitívne ohlasy,toto je môj prvý recept tuto,takže som pozitívne prekvapená :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia