Foto: karina30
Tortu, ktorú som dnes pripravila majú radi všetci členovia našej rodiny a dúfam, že tu sa stretne s podobným ohlasom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks čerstvé celé |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g mleté |
|
6 ks na ozdobu |
|
podľa potreby |
|
Krém: | |
3 PL |
|
100 g |
|
200 ml čerstvé |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
Postup
-
1
žltka s cukrom vymiešame pomocou mixéru kým nezmenia farbu.Bielka taktiež pomocou mixéru vymiešame až kým z nich nevznikne sneh.Túto zmes spojíme a za stáleho miešania pridávame múku. Vymiešanú zmes dáme do vopred vyhriatej rúry piecť pri 180 stupňoch na 20-30 min do okrúhlej formy.
- 2
Do misy si dáme múku a cukor, zmiešame a postupne pridávame mlieko, to celé dáme variť a za stáleho miešania čakáme kým zhustne. Necháme to vychladiť.Medzitým zoberieme maslo,ktoré s mixérom vymiešame až kým zmäkne a do masla začneme prilievať celú zmes.Pridáme vanilkový cukor.
- 3
Vychladené cesto prekrojíme(teda rozdelíme na vrch a spod).Na spodnú časť vylejeme pár kvápok koňaku,potrieme krémom a prídame postruhané orechy.Spojíme ju s vrchnou časťou,ktorú nasledovne taktiež pokvapkáme koňakom,potrieme krémom a posypeme orechami.Očistíme si mandarinku,ktorou tortu ozdobíme na vrchu. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veselý Silvester a šťastný Nový rok 2015!