Ovocné tiramisu

Malinovo-ríbezľové tiramisu

Autor receptu: bakingtherapy

Osviežujúci dezert plný ovocia, ideálny na leto.

30 minút
príprava

Postup

  1. Najskor si pripravíme ovocnú polevu. K malinam a ríbezliam pridáme vanilkový a trstinový cukor a dame variť. Keď ovocie začne púšťať šťavu pridáme Zlatý klas rozpustený vo vode. Miešame a potom necháme chladiť.
  2. Pripravíme si krem. Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom. Pridáme vyšľahanú smotanu a premiešame.
  3. Začneme vrstviť. Do nádoby poukladáme podlhovasté piškóty. Na ne vylejeme polku ovocnej polevy a polku krému. Opäť dáme piškóty, ovocie a krém. Na vrch môžeme postrúhať čokoládu, piškóty a dozdobiť ovocim.
  4. Necháme stuhnúť v chladničke a podávame.