Malinový zákusok
Malinové rezy s mätovým krémom a so zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
Postup- Malinová zmrzlina: Ponorným mixérom vymixujeme
všetky ingrediencie a necháme zamraziť
alebo urobíme zmrzlinu v zmrzlinovači.
Zo zmrzliny lyžičkou vytvarujeme veľké gnocchi, ktoré
poukladáme na plech a necháme ich
znovu zmraziť. Roztopíme bielu
čokoládu, zmrazené gnocchi v nej obalíme a dáme znovu do mrazničky.
- Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej
zmesi pridáme roztopené kakaové
maslo a malinové pyré a opäť vyšľaháme. Po tretinách pridáme a zľahka vmiešame sneh a nakoniec postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo
vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch
16 minút.
- Malinový krém: V malom hrnci dáme prevrieť
malinové pyré s cukrom, miešame a pridáme agar. Vymiešame a necháme schladiť. Zakryjeme potravinárskou
fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu. Po
vychladnutí rozmixujeme na hladký gél. Bielu čokoládu roztopíme so smotanou, primiešame gél.
- Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 polovice. Na jednu nalejeme malinový krém. Necháme v chladničke stuhnúť a prikryjeme druhou polovicou plátu.
- Mätový krém: Všetko spolu ponorným mixérom rozmixujeme a na jemnom plameni necháme redukovať 30 minút. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke. Na druhý deň vyšľaháme a mätový krém nanesieme na vrchný plát. Rezy servírujeme so zmrzlinovými gnocchi.
|