Malinový zákusok

Malinové rezy s mätovým krémom a so zmrzlinou

Autor receptu: redakcia

16 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Malinová zmrzlina: Ponorným mixérom vymixujeme všetky ingrediencie a necháme zamraziť alebo urobíme zmrzlinu v zmrzlinovači. Zo zmrzliny lyžičkou vytvarujeme veľké gnocchi, ktoré poukladáme na plech a necháme ich znovu zmraziť. Roztopíme bielu čokoládu, zmrazené gnocchi v nej obalíme a dáme znovu do mrazničky.
  2. Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme roztopené kakaové maslo a malinové pyré a opäť vyšľaháme. Po tretinách pridáme a zľahka vmiešame sneh a nakoniec postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 16 minút.
  3. Malinový krém: V malom hrnci dáme prevrieť malinové pyré s cukrom, miešame a pridáme agar. Vymiešame a necháme schladiť. Zakryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu. Po vychladnutí rozmixujeme na hladký gél. Bielu čokoládu roztopíme so smotanou, primiešame gél.
  4. Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 polovice. Na jednu nalejeme malinový krém. Necháme v chladničke stuhnúť a prikryjeme druhou polovicou plátu.
  5. Mätový krém: Všetko spolu ponorným mixérom rozmixujeme a na jemnom plameni necháme redukovať 30 minút. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke. Na druhý deň vyšľaháme a mätový krém nanesieme na vrchný plát. Rezy servírujeme so zmrzlinovými gnocchi.