Drobné pečivo

Malinové pracny (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tradičný vianočný koláčik v netradičnom prevedení.

50 minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Postup

  1. Do misy si odvážime múky, cukor, štipku soli a nadrobno nasekané maslo. Rukami vypracujeme mrveničku. Pridáme maliny a jemne ich podrvíme, tak aby v ceste zostali kúsočky malín.
  2. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a odložíme na hodinu do chladu.
  3. Odležané cesto natlačíme do formičiek na pracny. Plníme až po okraj a zarovnáme. Pečieme na 160 °C asi 12 minút.
  4. Pripravíme si malinový cukor na obaľovanie. Do vyššej nádoby si odvážime maliny a ponorným mixérom ich rozdrvíme na prach. Pridáme práškový cukor a dobre premiešame.
  5. Upečené pracny vyklopíme a obaľujeme v malinovom cukre.
  6. Skladujeme v plastovej, uzatvárateľnej krabici kde by mali vydržať niekoľko týždňov, ale to nemám ešte vyskúšané.