Drobné pečivo
Malinové pracny (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Tradičný vianočný koláčik v netradičnom prevedení.
50 minút príprava |
12 minút na 160 °C |
Postup
- Do misy si odvážime múky, cukor, štipku soli a nadrobno nasekané maslo. Rukami vypracujeme mrveničku. Pridáme maliny a jemne ich podrvíme, tak aby v ceste zostali kúsočky malín.
- Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a odložíme na hodinu do chladu.
- Odležané cesto natlačíme do formičiek na pracny. Plníme až po okraj a zarovnáme. Pečieme na 160 °C asi 12 minút.
- Pripravíme si malinový cukor na obaľovanie. Do vyššej nádoby si odvážime maliny a ponorným mixérom ich rozdrvíme na prach. Pridáme práškový cukor a dobre premiešame.
- Upečené pracny vyklopíme a obaľujeme v malinovom cukre.
- Skladujeme v plastovej, uzatvárateľnej krabici kde by mali vydržať niekoľko týždňov, ale to nemám ešte vyskúšané.