Jaffa torta bez pečenia
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
Korpus: | |
300 g mleté |
|
150-200 ml |
|
100 g |
|
Krém: | |
1 l |
|
3 bal. |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
200 g |
|
Ganache: | |
150 g |
|
150 ml |
|
Okrem toho: | |
250 g (Jaffa) |
|
300 g mrazené |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme krém, keďže musí vychladnúť. V 200 ml mlieka rozpustíme pudingy a Gustin. Zvyšok mlieka dáme spolu s kryštálovým cukrom na platňu zohriať a následne uvaríme puding. Ešte horúci puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo samostatne vymiešame a potom ho postupne po lyžičkách mixérom vmiešame do vychladnutého pudingu.
- 2
Pomleté sušienky zmiešame s džúsom a roztopeným maslom. Hmotu rovnomerne natlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 24-26 cm. Na korpus rozotrieme 3-4 PL krému, len aby sa nám Jaffa piškóty na naň mohli "prilepiť".
- 3
Jaffa piškóty ukladáme do kruhu vedľa seba čokoládovou vrstvou nadol, aby do piškót mohla vsiaknuť šťava z mrazených malín, ktoré na piškóty rovnomerne nasypeme. Maliny prikryjeme zvyškom krému a to tak, že ho opatrne po lyžiciach ukladáme na maliny, aby sa nepoposúvali a na záver uhladíme.
- 4
Pripravíme si ganache zo smotany, ktorú zohrejeme na platni a roztopíme v nej nalámanú čokoládu. Nalejeme na krém a necháme stuhnúť v chladničke cez noc.
- 5
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež malinová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Paráda.
Skvely, napadity nick :-)