Nepečená malinová torta
Nepečená malinová torta

Jaffa torta bez pečenia

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 11. septembra 2022
Jaffa torta bez pečenia
Foto: frommykitchendotcom

Suroviny

Korpus:
300 g mleté
150-200 ml
100 g
Krém:
1 l
3 bal.
3 PL
1 PL
200 g
Ganache:
150 g
150 ml
Okrem toho:
250 g (Jaffa)
300 g mrazené




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme krém, keďže musí vychladnúť. V 200 ml mlieka rozpustíme pudingy a Gustin. Zvyšok mlieka dáme spolu s kryštálovým cukrom na platňu zohriať a následne uvaríme puding. Ešte horúci puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo samostatne vymiešame a potom ho postupne po lyžičkách mixérom vmiešame do vychladnutého pudingu.

  2. 2

    Pomleté sušienky zmiešame s džúsom a roztopeným maslom. Hmotu rovnomerne natlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 24-26 cm. Na korpus rozotrieme 3-4 PL krému, len aby sa nám Jaffa piškóty na naň mohli "prilepiť".

  3. 3

    Jaffa piškóty ukladáme do kruhu vedľa seba čokoládovou vrstvou nadol, aby do piškót mohla vsiaknuť šťava z mrazených malín, ktoré na piškóty rovnomerne nasypeme. Maliny prikryjeme zvyškom krému a to tak, že ho opatrne po lyžiciach ukladáme na maliny, aby sa nepoposúvali a na záver uhladíme.

  4. 4

    Pripravíme si ganache zo smotany, ktorú zohrejeme na platni a roztopíme v nej nalámanú čokoládu. Nalejeme na krém a necháme stuhnúť v chladničke cez noc.

  5. 5

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia