Narodeninová malinová torta
Foto: mkapeal
príprava
na 160 °C
Suroviny
Piškótový korpus: | |
10 ks |
|
250 g |
|
1 ČL (nie je nutný) |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
250 g |
|
750 g hladký |
|
350 ml (33 %) |
|
100 g |
|
2 ČL (aróma) |
|
Malinová náplň: | |
400 g |
|
300-400 g (mrazené/čerstvé) |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Celé vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom vyšlahám spolu cca 10 minút. Do múky zamiešam kypriaci prášok a preosejem. Postupne potom jemne zamiešavam múku do vaječného základu stierkou. Cesto rozdelím 2 časti. Každú časť dám do okrúhlej formy, priemer okolo 20-25 cm. Dám piecť do rozohriatej rúry na 25 minút pri 160 °C teplovzdušne. Rúra sa nesmie počas pečenia otvárať. Po vybratí korpusov ich nechám vychladnúť 10 minút vo formách, potom ich vyberiem a počkám kým nevychladnú úplne. Keď už budú korpusy vychladené, rozrežem obidva na polovicu horizontálne - vzniknú 4 rovnaké tenké pláty korpusu.
- 2
Krém: Vyšľahám si dopredu šľahačkovú smotanu, potom zmiešam spolu k tomu mascarpone, tvaroh, cukor a vanilkový extrakt a šľahám 3 minúty.
- 3
Zostavenie torty: Krém rozdelím na 5 rovnakých častí. Na jeden korpus rozotriem 1/4 džemu, potom 1/5 krému a navrstvím 1/4 malín. Postup opakujem až kým použijem všetky korpusy, na posledný korpus ale najprv dám maliny pred krémom, aby bol vrch biely. Zvyšnú 1/5 krému použijem na boky torty. Vrch torty v strede ozdobíme ovocím (čerstvé kiwi, jahody, maliny, ostružiny, čučoriedky, ríbezle).
Tiež malinová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu