Malinová pena s bazovým krémom

Ján Adámik
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 3. septembra 2015
Malinová pena s bazovým krémom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g
400 ml
2 plátky
150 g
2 ks
100 ml domáci




Postup

  1. 1

    Čerstvé maliny umyjeme, dáme ich do hrnca spolu s cukrom a uvaríme. Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko tak, aby vznikla malinová voda.

  2. 2

    Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme nad parou, pridáme malinovú vodu a napučanú želatínu a premiešame. Keď je masa vychladnutá, primiešame 200 ml vyšľahanej smotany. Masu môžeme nastriekať do foriem alebo nechať v mise a potom pomocou lyžice tvarovať veľké „halušky“.

  3. 3

    Mascarpone zmiešame s bazovým sirupom a pridáme 200 ml vyšľahanej smotany. Môžeme podávať s malinovým sorbetom a čerstvými malinami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia