Malinová pena s bazovým krémom
Ján Adámik
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 3. septembra 2015
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 3. septembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvé maliny umyjeme, dáme ich do hrnca spolu s cukrom a uvaríme. Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko tak, aby vznikla malinová voda.
- 2
Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme nad parou, pridáme malinovú vodu a napučanú želatínu a premiešame. Keď je masa vychladnutá, primiešame 200 ml vyšľahanej smotany. Masu môžeme nastriekať do foriem alebo nechať v mise a potom pomocou lyžice tvarovať veľké „halušky“.
- 3
Mascarpone zmiešame s bazovým sirupom a pridáme 200 ml vyšľahanej smotany. Môžeme podávať s malinovým sorbetom a čerstvými malinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu