Malinová pena s bazovým krémom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čerstvé maliny umyjeme, dáme ich do hrnca spolu s cukrom a uvaríme. Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko tak, aby vznikla malinová voda.
  2. Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme nad parou, pridáme malinovú vodu a napučanú želatínu a premiešame. Keď je masa vychladnutá, primiešame 200 ml vyšľahanej smotany. Masu môžeme nastriekať do foriem alebo nechať v mise a potom pomocou lyžice tvarovať veľké „halušky“.
  3. Mascarpone zmiešame s bazovým sirupom a pridáme 200 ml vyšľahanej smotany. Môžeme podávať s malinovým sorbetom a čerstvými malinami.