Makový koláč s višňami a citrónovou polevou fotorecept
Foto: olinecka
Naozaj rýchly a jednoduchý hrnčekový koláč.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
1 hrnček (2 dcl) |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (vlažné) |
|
1 bal. |
|
(alebo čerešne) |
|
1,5 hrnčeka (mletý) |
|
Poleva : | |
300 g |
|
1 ČL |
|
z 1 citróna |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Suroviny na polevu.
-
3
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame striedavo olej, vlažné mlieko. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a makom a vmiešame do vaječného základu. Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme polohrubou múkou, vlejeme pripravené cesto. Višne scedíme, poukladáme na cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 35 minút.
-
4
Upečený korpus necháme vychladnúť. Z citrónovej šťavy, práškového cukru a oleja vymiešame polevu, ktorú rovnomerne rozotrieme na koláč a necháme mierne vychladnúť. Horúcim nožom pokrájame na rezy, kým ešte poleva nie je celkom tuhá.
-
5
Ozdobíme medovkou alebo mätou, dobrú chuť.
Ďakujem za krásny komentár určite vyskúšaj. Pozdravujem.
Naozaj stojí za ochutnávku, ďakujem za vždy príjemný komentár. Pohodový zbytok víkendu.
Ďakujem.
Som rada, že sa podaril.