Makový jablčník (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Pre niekoho koláčik, pre niekoho zákusok, v každom prípade rýchly, jednoduchý a dobrý :-)

25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. jablká očistíme, nakrájame, pridáme polovicu cukru, hrozienka
  2. a podusíme. Jablká nesmú byť rozvarené na kašu, ale iba zmäknuté. Množstvo cukru si prispôsobíme podľa toho aké sladké máme jablká.
  3. Cukor vymiešame zo žĺtkami do peny, postupne pridávame olej s vodou a múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. 1/3 cesta odelíme a pridáme mak so zvyškom cukru.
  4. Veľkú tortovú formu, alebo zapekaciu misu, alebo menší plech vystelieme papierom na pečenie (ja si len podľa formy vystrihnem kruh a ten dám na spodok) na dno dáme vychladnuté jablká a mierne ich rukov utlačíme, nato dáme makové cesto
  5. a na vrch žĺtkové cesto.
  6. Pečieme na 180-200°C asi 45 minút.
  7. Koláčik necháme vo forme vychladnúť a potom ho preklopíme na vhodnú podložku.
  8. Vrch ozdobíme čokoládovou polevou
  9. dobrú chuť :-)