Makový jablčník (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Pre niekoho koláčik, pre niekoho zákusok, v každom prípade rýchly, jednoduchý a dobrý :-)
25 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- jablká očistíme, nakrájame, pridáme polovicu cukru, hrozienka
- a podusíme. Jablká nesmú byť rozvarené na kašu, ale iba zmäknuté. Množstvo cukru si prispôsobíme podľa toho aké sladké máme jablká.
- Cukor vymiešame zo žĺtkami do peny, postupne pridávame olej s vodou a múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. 1/3 cesta odelíme a pridáme mak so zvyškom cukru.
- Veľkú tortovú formu, alebo zapekaciu misu, alebo menší plech vystelieme papierom na pečenie (ja si len podľa formy vystrihnem kruh a ten dám na spodok) na dno dáme vychladnuté jablká a mierne ich rukov utlačíme, nato dáme makové cesto
- a na vrch žĺtkové cesto.
- Pečieme na 180-200°C asi 45 minút.
- Koláčik necháme vo forme vychladnúť a potom ho preklopíme na vhodnú podložku.
- Vrch ozdobíme čokoládovou polevou
- dobrú chuť :-)