Makový cheesecake
Makový cheesecake

Makový cheesecake

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 2. februára 2021
Makový cheesecake
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
300 g
120 g
Plnka:
150 g
3 ks
500 g
250 g
250 g
100 g mletý
Ovocná omáčka (coulis):
300 g (ríbezle, višne, maliny, čučoriedky)
30 g

Postup

  1. 1

    Korpus: Rozdrvené sušienky zalejeme roztopeným maslom, zmiešame a zmes vložíme a utlačíme na dno a boky okrúhlej formy.

  2. 2

    Všetky ingrediencie na plnku vymiešame. Plnku nalejeme na korpus vo forme. Necháme piecť vo vopred vyhriatej rúre na 150 stupňoch asi 45 minút.

  3. 3

    Ovocná omáčka (coulis): V menšom hrnci povaríme nakrájané ovocie s cukrom a troškou vody, rozmixujeme a necháme vychladiť. Cheesecake podávame vychladený a preliaty ovocnou omáčkou.

Diskusia k receptu

deniz
Fantasticky cheescake, a to ovocie navrchu, nebicko v papulke. Robila som ho prvykrat a urcite nie posledny. Pre mna asi najlepsi cheescake doteraz.
redakcia
@ssiisskkaa9 (5.8.2021 19:13)

Odpoveď od p. šéfcukrárky: Do plnky ide mletý mak (doplnili sme do surovín, pozn. red.). Čo sa týka sladkosti cheesecaku, v recepte sa nachádza cukor aj v plnke a aj v sušienkach. Dezert je štandardne sladký, v prípade ak si cukrárka praje sladší, tak by som zvolila alternatívu sladšej omáčky, v ktorej by sa zvýšil pomer cukru k ovociu.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha