Makový cheesecake
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 2. februára 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 2. februára 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
Korpus: | |
300 g |
|
120 g |
|
Plnka: | |
150 g |
|
3 ks |
|
500 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
100 g mletý |
|
Ovocná omáčka (coulis): | |
300 g (ríbezle, višne, maliny, čučoriedky) |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Rozdrvené sušienky zalejeme roztopeným maslom, zmiešame a zmes vložíme a utlačíme na dno a boky okrúhlej formy.
- 2
Všetky ingrediencie na plnku vymiešame. Plnku nalejeme na korpus vo forme. Necháme piecť vo vopred vyhriatej rúre na 150 stupňoch asi 45 minút.
- 3
Ovocná omáčka (coulis): V menšom hrnci povaríme nakrájané ovocie s cukrom a troškou vody, rozmixujeme a necháme vychladiť. Cheesecake podávame vychladený a preliaty ovocnou omáčkou.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Odpoveď od p. šéfcukrárky: Do plnky ide mletý mak (doplnili sme do surovín, pozn. red.). Čo sa týka sladkosti cheesecaku, v recepte sa nachádza cukor aj v plnke a aj v sušienkach. Dezert je štandardne sladký, v prípade ak si cukrárka praje sladší, tak by som zvolila alternatívu sladšej omáčky, v ktorej by sa zvýšil pomer cukru k ovociu.