Makový cheesecake

Makový cheesecake s ovocím

Autor receptu: orsi212

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľahala som 4 bielky so štipkou soli do tuha, potom som pridala 250 g mletého maku, 120 g bieleho nízkotučného jogurtu, 2 polievkové lyžice práškového proteínu, ja som mala vanilkový a náhradu cukru podľa chuti cca 3 polievkové lyžice (xylitol alebo erythritol).
  2. Dáme do tortovej formy s priemerom 25 cm vyloženej papierom a pečieme na 180 °C cca 15-20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  3. Na vychladnutý korpus dáme tvarohovú plnku - zmiešame 2 ks jemný nízkotučný tvaroh, šťavu z 1/2 citróna, nastrúhanú citrónová kôra. Ak by bol krém moc tuhý, ja som rozriedila troškou 1% Acidka, a zasa sladidlo podľa chuti. Koláč dáme na chvíľu do chladničky,
  4. Medzitým si pripravíme 3 vrstvu - do hrnca som dala trocha zohriať mrazenú lesnú zmes, pridala asi 1 dl vody s trochou sladidla podľa chuti. Potom som ponorným mixérom jemne mixla.
  5. Do vody dáme napučať želatínu, potom zohrejeme, nesmie vrieť samozrejme a primiešame k rozmixovanému ovociu. Nalejeme na koláč. Do rána necháme stuhnúť. Je fakt výborný a nízkokalorický.