Makový cheesecake
Makový cheesecake s čučoriedkovým džemom
Autor receptu: theflyingbaker
Aby ste toho maku medzi zubami nemali dosť, ponúkam vám ďalšiu verziu makového cheesecaku.* Je veľmi jednoduchý na
prípravu, chutí skvele a je príjemnou zmenou v repertoári klasických cheesecakov, ktoré bežne nájdete v akejkoľvek kaviarni.
|
12-16 porcií |
25 minút príprava |
10+60 minút na 160/150 °C |
Postup
- Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie. Korpus pečieme asi 10 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
- Pripravíme náplň. Zmiešame mascarpone, creame cheese Philadelphia, mak, cukor, vajcia a citrónovú kôru. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme cca hodinu na 150 °C. Po dopečení sa stred ešte môže triasť. Ale ten čas si odsledujte podľa svojej rúry, nesmie začať hnednúť z vrchu. Po upečení nechávame cheesecake chladnúť v rúre cez noc s pootvorenými dvierkami. Potom ho umiestnime do chladničky na aspoň 4 hodín.
- Na vychladnutý cheesecake nanesieme čučoriedkový džem. Ak si ho chcete vyrobiť doma, odporúčam vám recept od @ywett https://varecha.pravda.sk/recepty/cucoriedkovy-dzem/74445-recept.html, alebo si džem kúpte v obchode :-)