porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Medové cesto: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 70 g |
|
| 2 ks |
|
| 30 g |
|
| 1 kl |
|
| Maková piškóta: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 5 ks |
|
| 3 pl |
|
| 0,5 dcl |
|
| 1 ks |
|
| 100 g (nemletý) |
|
| Krém: | |
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| 7 dcl |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| Na zdobenie: | |
| oriešky (strúhaná) |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, vodu, olej, nemletý mak.
-
2
Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
-
3
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie ( rozmery môjho plechu 30 x 20 cm ) a upečieme vo vyhriatej rúre.
-
4
Suroviny na medové cesto zmiešame.
-
5
Rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme. Pečieme na zadnej strane plechu ( rovnaké rozmery ako pri piškótovom ceste :) )
-
6
Z mlieka, cukru a žĺtkov si uvaríme puding. Maslo s cukrom vymiešame a postupne pridávame vychladnutý puding.
-
7
Na prvý plát cesta natrieme časť krému.
-
8
Priložíme makové cesto a opäť natrieme krém.
-
9
Potom nasleduje druhý medový plát a zvyšok krému. Povrch potrieme zvyškom krému, ozdobíme čokoládou prípadne orieškami a necháme 1 deň odstáť.
-
10
Krájame na kocky a podávame :))









Diskusia k receptu