Jablkový zákusok
Makovo-jablkové rezy s pudingovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pomôcka je hrnček, nepotrebujete váhu. Aj takéto hrnčekové rezy
môžu byť ako z cukrárne.
28 porcií |
40-50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Ingrediencie na cesto a krém.
- Cesto: Vajíčka s cukrom mixérom našľaháme do hustej peny. Pridáme vlažné mlieko, ktoré zašľaháme. Múku a prášok do pečiva preosejeme a po častiach vmiešame do vaječného základu, nakoniec pridáme mletý mak.
- Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a rovnomerne vylejeme pripravené cesto. Jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle.
- Jablká rozložíme na pripravené cesto na plechu. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- Krém: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok a žĺtok. Zvyšok mlieka s cukrom dáme variť a po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Prelejeme ho do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí puding prešľaháme a po častiach zašľaháme zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky.
- Krém rozotrieme na vychladnutý korpus, uhladíme. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
- Čokoládu nasekáme nadrobno a rozpustíme nad parou. Po rozpustení čokolády vmiešame kyslú smotanu. Čokoládovou polevou polejeme vrch zákuska. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame na menšie kocky, rezy, podľa seba.
- Podávame... dobrú chuť.