Makovo-citrónový závin z lístkového cesta
Foto: lemonova
Tento recept vznikol spôsobom čo chladnička dala :-) Potrebovala som spotrebovať niekoľko surovín a bol z toho tento koláčik. Ak máte radi mak Zobraziť celý popisTento recept vznikol spôsobom čo chladnička dala :-) Potrebovala som spotrebovať niekoľko surovín a bol z toho tento koláčik. Ak máte radi mak v kombinácii s citrónom, môžete ho vyskúšať.
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 bal. |
|
3/4 šálky (mletý) |
|
podľa potreby |
|
1/2 ks (šťava a kôra) |
|
200 ml |
|
2 bal. |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
1/2 bal. (v prášku) |
|
1/2 PL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Najprv horúcou smotanou zalejte mletý mak. Robte to troškách, postupne, aby mak smotanu nasal, ale nesmie sa z neho vytvoriť kaša, aby z cesta netiekol. Pridajte jeden balíček vanilkového cukru a práškový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru podľa vašej chuti. Makovú plnku naneste na rozložený plát lístkového cesta.
- 2
Žĺtok vymiešajte s druhým vanilkovým cukrom (ja som použila polovicu balíčka) a práškovým cukrom (cca 1 a pol polievkovej lyžice), s citrónovou šťavou a mliekom na hladkú zmes. Pridajte pudingový prášok a uvarte puding. Po odstavení doňho vmiešajte maslo a vylejte na makovú náplň.
- 3
Opatrne cesto stočte do závinu, potrite bielkom a dajte piecť na 200 °C. Ja som piekla najprv cca 12 minút a potom 5 až 6 minút spodný ohrev. Po vytiahnutí a vychladnutí ešte môžete posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť :-)
Tiež závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu