Foto: palokuchki
Osie hniezda uz dlhsiu dobu peciem v mufinovych formach. Vyhodou tohto sposobu pecenia je to , ze osie hniezda sa neroztecu, udrzia si pekny Zobraziť celý popisOsie hniezda uz dlhsiu dobu peciem v mufinovych formach. Vyhodou tohto sposobu pecenia je to , ze osie hniezda sa neroztecu, udrzia si pekny tvar.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky som si pripravila muku, cukor, vajicko, drozdie, sol a nastruhanu citronovu koru. Maslo som rozpustila vo vlaznom mlieku, priliala som ho k muke a mixerom som vymiesila vlacne cesto. Ja pouzivam susene drozdie, ale ak ste zvyknuti na cerstve drozdie dajte urcite to.
-
2
Vymiesene cesto som dala na hodinu nakysnut na teple miesto. Nakysnute cesto som vybrala na pomucenu dosku a trochu som ho premiesila. Len tolko, aby som ho sformovala.
-
3
Cesto som rozvalkala na obdlznik asi 70/40cm.
-
4
Na rozvalkane cesto som rozotrela makovu plnku.
-
5
Recept na plnku nepridavam. Pouzila som mak z tejto konzervy. Makova plnka v nej je uz ochutena. Tu v Australii je velmi tazko najst dobry mak, tato konzerva je zatial to najlepsie co som tu nasla.
-
6
Cesto s plnkou som stocila do rolady. Roladu som pokrajala na platky.
-
7
Na pecenie som pouzila dve rozne formy. Tuto vacsiu mufinovu formu, do nej som nakrajala kolace na hrubsie platky asi 1,5 cm hrube.
-
8
Do klasickej mufinovej formy som kolace krajala o trochu uzsie. Obidve formy som na zaciatku pomastila rozpustenym maslom.
-
9
Kolace som nechala podkysnut asi 15 minut. Potom som stred kolaca trochu roztlacila a dala som do neho slivkovy lekvar.
-
10
Vrch kolacov som este posypala posypkou.
-
11
Kolace som piekla vo vyhriatej rure 180C 25 minut. Upecene osie hniezda som vylozila na mriezku a nechala som ich vychladnut. Tieto osie hniezda sa piekli v klasickej mufinovej forme.
-
12
No a tieto su trochu vacsie. Tie boli pecene v texas mufinovej forme. Z tohoto mnozstva cesta mi vyslo 12 mensich a 12 vacsich osich hniezd.
-
13
No a ked su uz osie hniezda vychladnute mozeme sa do nich pustit.
S cerstvym makom je to tak aj u nas ... kupujem hotovu plnku v podobnom baleni ako ty, alebo v skle . Chuti nam , zvykli sme si , aj ked mak v plnke nie je pomlety , ale uvareny s medom , s prichutou vanilky .
S cerstvym makom je to tak aj u nas ... kupujem hotovu plnku v podobnom baleni ako ty, alebo v skle . Chuti nam , zvykli sme si , aj ked mak v plnke nie je pomlety , ale uvareny s medom , s prichutou vanilky .