Maková torta s tvarohovým krémom

Autor receptu: mirkajan

Táto torta vznikla z viacerých receptov vtedy, keď som dostala za úlohu priniesť dezert na posedenie s kolegom, ktorý pripravil na večer francúzske menu. Síce som nedodržala zadanú tému, ale zas to bolo svieže a druhá kolegyňa zas doniesla talianske Chianti, takže večer sme poňali tak trochu multikulturálne...

12
porcií
40 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus som piekla večer, plnila som ráno, ale nie je to nevyhnutné. Žĺtky vymiešame do penista s trstinovým cukrom . Pridáme mletý mak a mandle, premiešame a nakoniec opatrne vmiešame sneh zo 7 bielkov. Tortovú formu vymažeme tukom a vysypeme mletými mandľami. Cesto vylejeme do formy a pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Tvaroh (použila som tvaroh zn. Melina v kelímku) vymiešame s práškovým cukrom (ja som dala cca 2 PL), citrónovou šťavou a citrónovou kôrou. Zvlášť vyšľaháme šľahačku do tuha. V miske rozmiešame želatínový stužovač za studena s vodou podľa návodu na obale, pridáme ho do tvarohovej hmoty a premiešame. Nakoniec do tvarohu vmiešame vyšľahanú šľahačku.
  3. Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti. Spodnú časť natrieme časťou tvarohového krému, naň poukladáme po celej ploche ovocie (ja som mala maliny, černice a čučoriedky), ovocie znovu natrieme časťou krému. Na krém uložíme druhú časť korpusu. Celú tortu potrieme zvyškom krému (aj boky) a ozdobíme zvyšným ovocím a strúhanou čokoládou. Necháme aspoň 1 hodinu v chladničke.
  4. A takto vyzerala torta v reze pri servírovaní. Dobrú chuť!