Maková torta
Maková torta

Maková torta s bielou čokoládou a višňami v rume

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, dnes 10:39

Ďalšia pre kolegov... tentokrát oslavoval náš technik - Magneto. Typické pre neho sú jeho crocsy a cigaretka musí byť. Tak to dostal všetko Zobraziť celý popisĎalšia pre kolegov... tentokrát oslavoval náš technik - Magneto. Typické pre neho sú jeho crocsy a cigaretka musí byť. Tak to dostal všetko na tortu :-)

12-15
porcií
80 minút
príprava
30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpusy:
8 ks
280 g
80 g
300 g mletý
2 ČL
3 ČL
100 ml
štipka
Krém:
1000 g
300 g
200 ml (DeLuxe)
2 ČL
Zdobenie:
 (DeLuxe)
 (zmes mletého a celého)
Okrem toho:
 veľký



Postup

  1. 1

    Višne zlejeme zo šťavy (tú si odložíme bokom) a naložíme ich na noc do rumu.

  2. 2

    Korpusy: Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku, mletý mak, škoricu a kypriaci prášok. Premiešame a zjemníme mliekom.

  3. 3

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Opatrne ho zapracujeme do makového cesta. Cesto vylejeme do dvoch okrúhlych papierom vystlaných foriem na pečenie s priemerom 20 cm. Pečieme pri 175 °C približne 30-40 minút – kým nie je špáradlo po pichnutí úplne suché.

  4. 4

    Korpusy necháme vychladnúť a potom prerežeme na polovicu.

  5. 5

    Krém: Bielu čokoládu rozpustíme nad vodnou parou a necháme vychladnúť. V kuchynskom robote vyšľaháme mascarpone so smotanou na šľahanie a potom postupne prilievame počas šľahania bielu čokoládu. Nakoniec ešte primiešame trochu vanilky.

  6. 6

    Prekrojené korpusy napustíme šťavou z kompótu. Potrieme vrstvou krému a doň vtlačíme višne, ktoré sme si zliali z rumu. Zvyšok krému použijeme na okraje a na vrch torty. Tortu nakoniec ešte obsypeme zmesou mletého a nemletého maku. Vrch ozdobíme každý podľa seba.

Diskusia k receptu

helena10
Kolegovi určite radosťou žiarili oči a potešil i maškrtný jazyk s bruchom. 😋
Pekný deň prajem.🌞