Maková torta s bielou čokoládou a višňami v rume
Ďalšia pre kolegov... tentokrát oslavoval náš technik - Magneto. Typické pre neho sú jeho crocsy a cigaretka musí byť. Tak to dostal všetko Zobraziť celý popisĎalšia pre kolegov... tentokrát oslavoval náš technik - Magneto. Typické pre neho sú jeho crocsy a cigaretka musí byť. Tak to dostal všetko na tortu :-)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpusy: | |
8 ks |
|
280 g |
|
80 g |
|
300 g mletý |
|
2 ČL |
|
3 ČL |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Krém: | |
1000 g |
|
300 g |
|
200 ml (DeLuxe) |
|
2 ČL |
|
Zdobenie: | |
(DeLuxe) |
|
|
|
(zmes mletého a celého) |
|
Okrem toho: | |
|
|
veľký |
|
Postup
-
1
Višne zlejeme zo šťavy (tú si odložíme bokom) a naložíme ich na noc do rumu.
- 2
Korpusy: Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku, mletý mak, škoricu a kypriaci prášok. Premiešame a zjemníme mliekom.
- 3
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Opatrne ho zapracujeme do makového cesta. Cesto vylejeme do dvoch okrúhlych papierom vystlaných foriem na pečenie s priemerom 20 cm. Pečieme pri 175 °C približne 30-40 minút – kým nie je špáradlo po pichnutí úplne suché.
- 4
Korpusy necháme vychladnúť a potom prerežeme na polovicu.
- 5
Krém: Bielu čokoládu rozpustíme nad vodnou parou a necháme vychladnúť. V kuchynskom robote vyšľaháme mascarpone so smotanou na šľahanie a potom postupne prilievame počas šľahania bielu čokoládu. Nakoniec ešte primiešame trochu vanilky.
- 6
Prekrojené korpusy napustíme šťavou z kompótu. Potrieme vrstvou krému a doň vtlačíme višne, ktoré sme si zliali z rumu. Zvyšok krému použijeme na okraje a na vrch torty. Tortu nakoniec ešte obsypeme zmesou mletého a nemletého maku. Vrch ozdobíme každý podľa seba.
Tiež maková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekný deň prajem.🌞