Maďarská feferónková kelovica

Peter Kulhány
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 13. júna 2011
Maďarská feferónková kelovica
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250 g
100 g
200 g
10 g
50 g
15 g
50 g




Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti opečieme na kolieska pokrájanú klobásu, cibuľu, cesnak a posypeme mletou štipľavou paprikou. Zalejeme vodou, pridáme kel, pokrájané zemiaky a pochutiny.

  2. 2

    Spolu varíme 20 minút do zmäknutia a nakoniec dochutíme, čerstvým majoránom a prelisovaným cesnakom.

  3. 3

    Podávame s nasekanými čerstvými feferónkami a čerstvým pečivom.

Diskusia k receptu

zinnajdha
chceme pálivé... v Hu som kúpila aj feferónovú pálenku. Super, urobím ihneď.
zabiatko66
to može byť fajnota, len moja polovička nemá rada klobásku. Odkladám do k.k. a vyskúšam možno bez tej klobásky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia