Jahodová torta

Machovo-jahodová torta

Autor receptu: sebekovamata

12
porcií
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Čerstvý baby špenát nasekáme v mixéri, potom pridáme žĺtky, cukor a olej a spolu to vymixujeme.
  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, pridáme špenátovú zmes a jemne premiešame s metličkou.
  3. K špenátovej hmote preosejeme múku a spojíme opatrne všetko dokopy aj s kypriacim práškom. Vyhrejeme rúru na 160 stupňov.
  4. Vystelieme si tortovú formu papierom na pečenie (boky aj spodok), prelejeme do nej pripravené špenátové cesto a v predhriatej rúre pečieme cca 35 minút. Každá rúra pečie inak, treba si to kontrolovať.
  5. Kým upečený korpus chladne, pripravíme si jahody, ktoré ponorným mixérom spolu s cukrom rozmixujeme na hladko. Zvlášť do misky dáme vodu a pripravíme tam želatínu, aby napučala.
  6. Zatiaľ, kým želatína napučí, pripravíme krém. Tvaroh, kyslú smotanu a cukor začneme pomaly šľahať. Keď je to spojené, pridáme Creme Ole, jemne zašľaháme, pozor krém hneď stuhne.
  7. Keď upečený korpus vychladne, odstránime formu aj papier na pečenie a vrch korpusu zrežeme, aby bol rovný (odrezky si odložíme). Korpus vrátime do tortovej formy a potrieme jahodovým džemom, nie hrubú vrstvu.
  8. Na korpus natretý džemom korpus, začneme nanášať krém pomocou zdobiaceho vrecka a potom zarovnáme vrch lyžičkou alebo stierkou tak, aby sa opieral o boky formy, aby nám želatína nevytiekla. (Ja som použila ešte na kraje kým som naliala želatínu taký priesvitný pásik, aby sa mi to neprilepilo o formu)
  9. Keď je krém zarovnaný, tak si zohrejeme na par sekúnd v mikrovlnke napučanú želatínu, ktorú potom vlejeme do rozmixovanych jahôd a nakoniec ju nalejeme na tortu.
  10. Po vychladnutí najlepšie cez noc, navrch torty pomrvíme odrezky korpusu - ako mach - a ozdobíme jahodami. Torta je svieža a nie moc sladká prajem vám dobrú chuť .