Jahodová torta
	        Machovo-jahodová torta 
	        Autor receptu: sebekovamata
	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	12 porcií  | 
				  	  
				  	35 minút  na 160 °C  | 
Postup
- Korpus: Čerstvý baby špenát nasekáme v mixéri, potom pridáme žĺtky, cukor a olej a spolu to vymixujeme. 
 - Bielky vyšľaháme so štipkou soli, pridáme špenátovú zmes a jemne premiešame s metličkou.
 - K špenátovej hmote preosejeme múku a spojíme opatrne všetko dokopy aj s kypriacim práškom. Vyhrejeme rúru na 160 stupňov.
 - Vystelieme si tortovú formu papierom na pečenie (boky aj spodok),  prelejeme do nej pripravené špenátové cesto a v predhriatej rúre pečieme cca 35 minút. Každá rúra pečie inak, treba si to kontrolovať. 
 - Kým upečený korpus chladne, pripravíme si jahody, ktoré ponorným mixérom spolu s cukrom rozmixujeme na hladko. Zvlášť do misky  dáme vodu a pripravíme tam želatínu, aby napučala.
 - Zatiaľ, kým želatína napučí, pripravíme krém. Tvaroh, kyslú smotanu a cukor začneme pomaly šľahať. Keď je to spojené, pridáme Creme Ole, jemne zašľaháme, pozor krém hneď stuhne.
 - Keď upečený korpus vychladne, odstránime formu aj papier na pečenie a vrch korpusu zrežeme, aby bol rovný (odrezky si odložíme). Korpus vrátime do tortovej formy a potrieme jahodovým džemom, nie hrubú vrstvu.
 - Na korpus natretý džemom korpus, začneme nanášať krém pomocou zdobiaceho vrecka a potom zarovnáme vrch lyžičkou alebo stierkou  tak, aby sa opieral o boky formy, aby nám želatína nevytiekla. (Ja som použila ešte na kraje kým som naliala želatínu taký priesvitný pásik, aby sa mi to neprilepilo o formu)
 - Keď je krém zarovnaný, tak si zohrejeme na par sekúnd v mikrovlnke napučanú želatínu, ktorú potom vlejeme do rozmixovanych jahôd a nakoniec ju nalejeme na tortu.
 - Po vychladnutí najlepšie cez noc, navrch torty pomrvíme odrezky korpusu - ako mach - a ozdobíme jahodami.
Torta je svieža a nie moc sladká prajem vám dobrú chuť .