Ľubkina najúžasnejšia brokolicová polievka so syrom

lubi - bez fotkylubi, 4. januára 2015
Ľubkina najúžasnejšia brokolicová polievka so syrom
Foto: lubi

Poznáte tú radosť, keď si návšteva, ktorá chcela len ochutnať, poprosí dupľu? Pri tejto polievke sa mi to stáva často. Má výdatnú, ale zároveň Zobraziť celý popisPoznáte tú radosť, keď si návšteva, ktorá chcela len ochutnať, poprosí dupľu? Pri tejto polievke sa mi to stáva často. Má výdatnú, ale zároveň veľmi lahodnú chuť. Už mnoho členov mojej rodiny si pýtalo recept a dozvedeli sa len to, že je to moja tajná receptúra. Ale nakoniec som sa rozhodla, že sa s vami o tento recept podelím. Verte mi, že ak si ju pripravíme, neoľutujete. Nebola osoba, ktorá sa pri nej neoblýzovala. Recept je z nemeckej kuchárskej knihy, ale je upravený podľa mňa.

5
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
3 ks stredne veľká
1 ks stredne veľká
4 ks
5 PL biela
3 PL čerstvé
150 ml
100 g
2 listy




Postup

  1. 1

    Brokolicu rozoberieme na ružičky. Hlúbiky, (aj tie menšie) ošúpeme, aby sme ich zbavili kôrnatej časti a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu, aj zemiaky ošúpeme a nakrájame. Pór nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Do hrnca si dáme maslo. To pravé čerstvé, bez neho to nie je ono. Pridáme pór, mrkvu a zemiaky. Chvíľku opekáme, asi 3 min.

    Ľubkina najúžasnejšia brokolicová polievka so syrom - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme ryžu, vodu, asi 1 liter, hlúbiky z brokolice, bobkový list a soľ podľa chuti. Necháme zovrieť a varíme asi 10 minút. Až potom pridáme aj ružičky brokolice (robím to tak stále, aby sa nerozvarili).

    Ľubkina najúžasnejšia brokolicová polievka so syrom - obrázok 3
  4. 4

    Okrem toho ešte pridáme smotanu a varíme asi 5 minút. Potom pridáme na malé kocky nakrájaný syr. Ak je treba dochutíme soľou, alebo pridáme vodu, ak sa nám zda hustá. Po tom ako sme pridali syr necháme polievku este pár minút variť. Ak by sme to nespravili, syr by sa v polievke rozťahoval ako na pizzy, a to podľa mňa v polievke nemá byť. Môže sa stať, že sa nám polievka trocha akoby zgrcne, ja vtedy dolejem, ešte trochu smotany a efekt zgrcnutia sa minimalizuje.

    Ľubkina najúžasnejšia brokolicová polievka so syrom - obrázok 4
  5. 5

    A máme hotovo. Je to hustá polievka, zvyknem ju robiť na večeru, k tomu chlebík alebo bagetu a ste sýty. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

lucka555
brokolicu mám veľmi rada, receptík určite vyskúšam.. som zvedavá na túto kombináciu ;))
motyka
podobne pripravujem zeleninové polievky aj ja. Na masle - ďaleko lepšia chuť ako na oleji. Ryža - zahustí. Môže to byť super. Ľahké jedlo. Vyskúšam aj s ryžou.
lubi
Je naozaj super a hlavne tá kombinácia masla, póru, bobkového listu a smotany urobi tú pravú chuť.
marianne
Vyzera vyborne.Husta,vydatna,o chuti nepochybujem,na tento zimny cas ako stvorena
jozka2
Tvoja polie vka vyzera naozaj super.Robim podobne,len som nedavala ryzu a po uvareni som ju rozmixovala.Na dochutenie som pridavala trosku kurkumy,kuminu,ml.dumbier,sem tam aj coriander,ale zo vsetkeho naozaj po troske ,aby neprerazilo chut.Dnes idem robit broko.polievku tak skusim podla teba dufam,ze sa podari.5
broninka
mnaaam, slinky mi tečú, musí byť úúžasnáá, ja takéto môžem...
zitar
Receptov na polievky nikdy nie je dosť, aspoň pre mňa, my ju musíme mať každý deň. Takže mám pre rodinu zase niečo nové, fajn.
hanulka6
polievocka je vynikajuca, dcerka sa jej nevedela dojest :)
lubi
takina48, hanulka6 to ma velmi tesi.
slavkabis
prečo názov brokolicová keď je tam toľko inej zeleniny? ☺syr by ma nenapadlo dať do polievky, vyskúšam ☺
vojkri
Vynikajuca. Maly drobec sa zalizoval az za usami;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia