Lososové špízy

Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou

Autor receptu: redakcia

Konzumáciu lososa odborníci na výživu i lekári veľmi odporúčajú. Vychutnajte si ho napríklad v podobe týchto špízov.

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Lososa osušíme a nakrájame ho na 3–4 cm kocky, osolíme. Papriky umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na kocky veľké 4 cm. Cibuľu ošúpeme a rozštvrtíme, bylinky nakrájame nadrobno.
  2. V miske zmiešame všetky prísady na marinádu. Pridáme kocky lososa, dôkladne premiešame s marinádou a necháme marinovať v chladničke 60 minút.
  3. Špajle namočíme na päť minút do vody, aby sa pri grilovaní nezapálili. Napichujeme na ne striedavo kocky lososa, cibule a papriky.
  4. Zvyšok marinády nalejeme do panvice a na miernom ohni ju redukujeme, kým nebude mať konzistenciu medu.
  5. Špízy opečieme na grilovacej panvici sedem minút z každej strany. Počas posledných dvoch minút potrieme glazúrou. Posypeme nasekanými bylinkami. Podávame s prílohou podľa preferencií.