Lososové špízy
Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou
Autor receptu: redakcia
Konzumáciu lososa odborníci na výživu i lekári veľmi odporúčajú. Vychutnajte si ho napríklad v podobe týchto špízov.
4 porcie |
60 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Lososa osušíme a nakrájame ho na 3–4 cm kocky, osolíme. Papriky umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na kocky veľké 4 cm. Cibuľu ošúpeme a rozštvrtíme, bylinky nakrájame nadrobno.
- V miske zmiešame všetky prísady na marinádu. Pridáme kocky lososa, dôkladne premiešame s marinádou a necháme marinovať v chladničke 60 minút.
- Špajle namočíme na päť minút do vody, aby sa pri grilovaní nezapálili. Napichujeme na ne striedavo kocky lososa, cibule a papriky.
- Zvyšok marinády nalejeme do panvice a na miernom ohni ju redukujeme, kým nebude mať konzistenciu medu.
- Špízy opečieme na grilovacej panvici sedem minút z každej strany. Počas posledných dvoch minút potrieme glazúrou. Posypeme nasekanými bylinkami. Podávame s prílohou podľa preferencií.