Vyprážaný losos
Losos v pivnom cestíčku na hráškovom pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Na cestíčko zmiešame vajcia, múku, pivo a kurkumu do hladkej hmoty.
- Lososa nakrájame na pozdĺžne pásiky, dochutíme soľou a korením. Obalíme v múke, ponoríme do pivného cestíčka
a následne vyprážame na panvici v hlbokom oleji.
- Zemiaky uvarené v šupke
ošúpeme a nakrájame na
pásiky, jemne osmažíme na
masle a dochutíme soľou a korením.
- Hráškové pyré: Hrášok osmažíme na masle
a pridáme smotanu, soľ a korenie a následne rozmixujeme
dohladka v kuchynskom robote.
- Na stred taniera naservírujeme hráškové pyré. Pridáme zemiaky na masle a poukladáme lososové kúsky. Podávame s citrónom.
|