Vyprážaný losos

Losos v pivnom cestíčku na hráškovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na cestíčko zmiešame vajcia, múku, pivo a kurkumu do hladkej hmoty.
  2. Lososa nakrájame na pozdĺžne pásiky, dochutíme soľou a korením. Obalíme v múke, ponoríme do pivného cestíčka a následne vyprážame na panvici v hlbokom oleji.
  3. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a nakrájame na pásiky, jemne osmažíme na masle a dochutíme soľou a korením.
  4. Hráškové pyré: Hrášok osmažíme na masle a pridáme smotanu, soľ a korenie a následne rozmixujeme dohladka v kuchynskom robote.
  5. Na stred taniera naservírujeme hráškové pyré. Pridáme zemiaky na masle a poukladáme lososové kúsky. Podávame s citrónom.