Losos
Losos s pórom a kaparami (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Pohodové jedlo do sychravých chladných dní. A ak zoženiete kvalitného lososa, povýšite ho na dobrý nedeľný obed.*
Suroviny sú na dve porcie, ja som ale robila viac, takže nenechajte sa zmýliť fotkami :-)
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme 8 minút. Scedíme. Pokvapkáme olejom, posolíme a pokoreníme a dáme na plech alebo do jenskej misy.
Pečieme 20 minút, sem tam poobraciame.
- Medzitým na oleji opečieme nakrájaný pór.
- Keď zmäkne, pridáme rozpučený cesnak, šľahačkovú smotanu, kapary a 70 ml horúcej vody. Privedieme k varu. Vypneme a pridáme nasekanú pažítku.
- Zemiaky zalejeme smotanovým pórom. Na vrch položíme filety lososa. Grilujeme asi 10 minút, podľa hrúbky filiet.
- Podávame s obľúbenou zeleninou alebo šalátom zo zelených listov.