Losos

Losos s pórom a kaparami (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Pohodové jedlo do sychravých chladných dní. A ak zoženiete kvalitného lososa, povýšite ho na dobrý nedeľný obed.* Suroviny sú na dve porcie, ja som ale robila viac, takže nenechajte sa zmýliť fotkami :-)

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme 8 minút. Scedíme. Pokvapkáme olejom, posolíme a pokoreníme a dáme na plech alebo do jenskej misy. Pečieme 20 minút, sem tam poobraciame.
  2. Medzitým na oleji opečieme nakrájaný pór.
  3. Keď zmäkne, pridáme rozpučený cesnak, šľahačkovú smotanu, kapary a 70 ml horúcej vody. Privedieme k varu. Vypneme a pridáme nasekanú pažítku.
  4. Zemiaky zalejeme smotanovým pórom. Na vrch položíme filety lososa. Grilujeme asi 10 minút, podľa hrúbky filiet.
  5. Podávame s obľúbenou zeleninou alebo šalátom zo zelených listov.