Losos na krémovom rizote
Autor receptu: habakukurica
Mňam!
3 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme rizoto. Na olivovom olej hodíme nadrobnejšie nakrájanú brokolicu a na hrubšie mesiačiky nakrájanú cuketu. Osolíme, okoreníme, prídáme jeden strúčik cesnaku nakrájaný na tenké plátky. Keď zelenina trochu zmäkkne pridáme väčší hrnček ryže, trochu ju opražíme a podlejeme bielym vínom. Keď sa víno odparí prilievame po častiach vývar a rizoto neustále miešame. Môžeme pridať aj pohár mlieka aby bolo rizoto ešte krémovejšie. Pred koncom varenia pridáme cca 200 g čerstvého špenátu a zamiešame ho do rizota aby sa sparil. Rizoto odstavíme a hodíme doň trochu masla.
- Lososa rozdelíme na 3 časti, okoreníme, osolíme. Na panvicu nalejeme kvapku olivového oleja a keď je poriadne rozpálený hodíme na panvicu filety lososa kožou dole. Opekáme z oboch strán zopár minút - podľa toho kto ho má ako rád :)
Dáme na tanier a môžeme zomrieť šťastím :)