Londýnske rezy
Foto: marienka44
Tento zákusok často pekávala moja nebohá svokra. Jej recept bol len z 250 g múky, takže výsledné spodné cesto bolo nižšie. Keďže som Zobraziť celý popisTento zákusok často pekávala moja nebohá svokra. Jej recept bol len z 250 g múky, takže výsledné spodné cesto bolo nižšie. Keďže som mala v chladničke odložené zvyšné bielky asi 5 ks, do cesta som dala len 2 žĺtky a na sneh som použila 2+5 bielkov. Pečením vrchná vrstva poklesne, takže tak veľa bielkov nebolo na závadu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
250 g (alebo Palmarin) |
|
120 g (do cesta) |
|
200 g (do snehu) |
|
1 ks |
|
200 g mleté |
|
1 pohár |
|
5 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Preosiatu múku (ja som dala polohrubú zmiešanú s hladkou v pomere asi 1:1, lebo svokrin recept je len z hladkej múky) zmiešame s preosiatym cukrom 120 g, kypriacim práškom, s 5 žĺtkami (v mojom prípade len 2 ks,) a Palmarinom (ja som dala Palmarin + maslo 1:1). Vypracujeme hladké cesto, môžeme ho dať na chvíľu do chladničky. Cesto som vyvaľkala na papieri na pečenie na požadovaný rozmer podľa veľkosti plechu. Natrela som ho lekvárom. Použila som marhuľový zmiešaný s citrónovou šťavou, keďže mám veľké zásoby domáceho marhuľového lekváru. Najlepší je kyslý džem alebo lekvár.
- 2
Z bielkov, trošky soli a citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme 200 g práškového cukru. Sneh ešte viac spevnie. Nakoniec už len stierkou opatrne vmiešame mleté orechy.
- 3
Takto spracovaný sneh navrstvíme na cesto a uhladíme. Vložíme do predohriatej rúry na 180 °C a upečieme do zlatistej farby. Po vychladnutí zúbkovaným nožom pokrájame na úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť! P.S. Zákusok sa nedá prestať jesť, povedala moja dcéra.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Robím aj s kokosovým snehom, ale už veeeľmi veľmi dlho u nás nebol.
Keď mám v chladničke zvyšné bielky, robievam bielkový chlebíček vo forme. Ale toto bude mať už prednosť.
Milá @garanco , našla som ten Tvoj recept. Bola som zvedavá. :-)
Neviem povedať, prečo sa nepolámal. Ja som mala viac bielkov, ako hovorí recept. Asi treba krájať s mokrým nožom, ja som krájala so zúbkovaným nožom. :-)
pri kávičke posedieť
na tanieriku londýnske rezy
bez londýnskych rezačov
v teple bezpečného domova