Komentáre k receptu:
  • 3sandra3 - fotka3sandra3 15. mája 2011 o 21:51

    jééémine,,,to je nádhera.... musím vyskúšať,,,
    @zareaguj
  • nazarboncuk - fotkanazarboncuk 15. mája 2011 o 22:07

    presne takýto robievam aj ja len namiesto mletých orechov dávam do bielkov sekané. môžem len odporučiť :) je naozaj výborný
    @zareaguj
  • violetacamorova - fotkavioletacamorova 15. mája 2011 o 22:09

    Poznám ich podarili sa ti krásne! Tie orechy navrch môžu byť veľmi dobré, zapečené, nepoznala som to.
    @zareaguj
  • cica2 - fotkacica2 15. mája 2011 o 22:14

    krásne rezy, mňam:))....dopíš si k receptíku, fotorecept!
    @zareaguj
  • vierik - fotkavierik 15. mája 2011 o 22:18

    Určite výborný :-) lebo je pekný.
    @zareaguj
  • jatanika - fotkajatanika 15. mája 2011 o 22:18

    tiež robím... výborný koláčik :-))
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 15. mája 2011 o 22:32

    Ďakujem za komentáre:-)
    @zareaguj
  • elisticka - fotkaelisticka 15. mája 2011 o 22:52

    waaaaaaaaaaaaaaaaau tieto kolaciky doma zboznujeme ... a robievame ich dost casto ale ulozim si tvoj recept aby som ho mala poruke v KK
    @zareaguj
  • elisticka - fotkaelisticka 15. mája 2011 o 22:53

    skoda ze ich nemozem urobit aj pre dceru ako celiaticke ... cesto bez bielkov nedrzi....
    @zareaguj
  • dorisa - fotkadorisa 15. mája 2011 o 22:57

    Krasna štrikované dečka. Moja mama také robievala. Koláčik poznam, je mňam.
    @zareaguj
  • mariaklara - fotkamariaklara 15. mája 2011 o 23:03

    Receptík si ukladám, aby bol po ruke, ako vraví @elisticka.
    @zareaguj
  • elekra - fotkaelekra 15. mája 2011 o 23:13

    Tento recept poznám, ďakujem za pripomenutie.
    @zareaguj
  • zuzana67 - fotkazuzana67 15. mája 2011 o 23:41

    Všetky koláčiky sú výborné, kde sú orechy - ukladám do KK.
    @zareaguj
  • 1ariana - fotka1ariana 16. mája 2011 o 08:28

    Naozaj výborný, ja ho tiež pečiem, ale ja ho mám pod názvom Ženský vrtoch... ale tiež neviem, prečo je ten názov... :o)
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 16. mája 2011 o 10:57

    @ 1ariana , naozaj, aj ja mám Ženský vrtoch, ale tam nie sú v snehu orechy, @ dorisa takéto dečky plietla moja krstná mama, túto som po rokoch pred Veľkou nocou povyťahovala - asi vieš, čo je to za robotu :-)
    @zareaguj
  • danculka - fotkadanculka 16. mája 2011 o 11:09

    super,dobrý koláčik,ukladám...
    @zareaguj
  • ata8888 - fotkaata8888 16. mája 2011 o 11:28

    waw ukladam do KK ...vypada velmi dobre...:-))
    @zareaguj
  • tatranka - fotkatatranka 16. mája 2011 o 15:12

    Všetky zákusky,ktoré obsahujú orechy,milujem.Robievam tento zákusok.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmarianne69 16. mája 2011 o 17:42

    ....mnamkovy kolacik...(KK)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarabend 16. mája 2011 o 18:36

    Moja mamina robievala tento super koláčik, neviem však prečo ho volala Vrbovské rezy, možno preto, že pochádzala z Vrbového. Maminin recept som nevedela nájsť, takže vďaka už je v KK.
    @zareaguj
     1x pivko
  • používateľ nemá avatarjeka 16. mája 2011 o 21:28

    poznám tento receptík,niekedy som ho piekavala,ale dcéry podrastli a orechové je v tabu.Ja som ho pokrájala na tyčinky a tie destá som zliepala ešte raz lekvárom.Vyzeralo to dobre.
    @zareaguj
  • remcula - fotkaremcula 16. mája 2011 o 23:13

    Ajajááj, to je krááása!!!
    @zareaguj
  • angiek - fotkaangiek 17. mája 2011 o 11:22

    mozu tam byt aj mlete mandle namiesto orechov? skusali ste to prosim niekto?
    @zareaguj
  • honestka - fotkahonestka 18. mája 2011 o 02:23

    Ja ho poznam pod nazvom Linzert rezy a tiez som niekedy pekavala ako tortu ale na vrchu bola este mriezka z cesta.
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 18. mája 2011 o 09:34

    @angiek určite môžu byť, zvyknem nahrádzať mandle orechami a naopak.
    @zareaguj
  • janger - fotkajanger 18. mája 2011 o 16:56

    Iste velmi chutne rezy. A ani nie su nejake zlozite :-).
    @zareaguj
  • mummylinda - fotkamummylinda 18. mája 2011 o 20:18

    pripomina mi to trosku bakewell tart ;-) takze mozno to nieco s Londynom aj spolocne mat bude :-))))
    @zareaguj
  • cizmarka - fotkacizmarka 20. mája 2011 o 20:49

    uložím si ho a idem ho upiect k meninám,vyzerá dobre,,dakujem...
    @zareaguj
  • helca103 - fotkahelca103 21. mája 2011 o 20:22

    poznám tento recept z čias mojej starej mamy ale nemala som ho zapisaný. Ďakujem za tento super koláčik už je v KK
    @zareaguj
  • cizmarka - fotkacizmarka 28. mája 2011 o 10:18

    je vyborny,vyskušala som..teraz ho idem piecť zasa nie je vôbec zložitý je naozaj chutny....
    @zareaguj
  • betty21 - fotkabetty21 20. júna 2011 o 15:38

    Taketo kolaciky milujem a robievam podobne, ukladam :)))
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmilka001 4. februára 2012 o 21:51

    tento recept poznam robievala ho moja babka je vynikajuci
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 15. mája 2012 o 16:55

    @Garanco ,ja mam tento recept , ktory bol uverejneny na sacku Kypriaci prasok skrobovy od Dr. Oetkera, pod nazvom Orechove rezy . Tu je recept:
    cesto:210 g polohrubej muky,140 g margarinu, 100 g pras.cukru, 4 zltky,1 va. cukor od Dr. Oetkera,1 kypr.prasok od Dr.Oetkera, dzem.
    Plnka:4 bielky,200 g pras. cukru,140 g mletych orechov. Postup taky isty, piect pri 200 st. 30-40 min.
    V knihe od Dullovej je menej muky /len 250 g/ ato hladka, menej cukru /len 70 g/ a ostatne je nezmenene. Moja svokra to piekla pomerne casto presne tak, ako je recept z toho sacku od Dr. Oetkera.
    Ulozim si aj Tvoj recept, vdaka. Je to vlastne linecke cesto.
    @zareaguj
  • ubka - fotkaubka 15. mája 2012 o 20:42

    Ďakujem za pripomenutie, u nás kedysi najobľúbenejší koláčik aj k vôli príprave ale predovšetkým chuti, myslím, že je to on, volali sme ho Ženský vrtoch, alebo sa mýlim?! V každom prípade ho máš vydarenýýýýý
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera044 17. mája 2012 o 19:36

    Neda mi nezapojit sa, suvis s Londynom tu je, do cesta ide citronova a pomarancova kora a dzem na cesto ma byt pomarancovy - a prave jeho vyroba ma povod v Londyne ked obchodnik ktory sa prvy odvazil priviezt do Londyna pomarance, nemal moc velky uspech s ich predajom a jeho manzelka sa ich rozhodla zuzitkovat na marmeladu. Takto som to niekde citala a pri citani receptu na tento kolac ma okamzite napadlo jeho spojenie s Londynom. Mam uz dost historicky recept, min 50 rocny a tam tie pomarance su, takze skuste, prave som v Marks&Spencer kupila marmeladu zo Sevillskych pomarancov-je trosku horkasta- a idem na to, skuste, som zvedava ci bude chutit tak ako mne
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 18. mája 2012 o 09:10

    @viera044 , naozaj zaujímavý poznatok, možno sme dospeli k pôvodu názvu. Ja osobne nikdy nedávam do cesta kôru ani c citrónov, ani s pomarančov- od detstva mám k ním akýsi odpor. Určite to niekto vyskúša:-))
    @zareaguj
  • stacy77777 - fotkastacy77777 18. mája 2012 o 09:18

    koláčik krásny,ukladám
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera044 18. mája 2012 o 12:57

    staci ta pomarancova marmelada, a co sa tyka kory z citrusovych plodov tak si ich pre ucely pecenia pripravujem presladene doma, niekolko dni ich mam namocene vo vode ktoru neustale vymienam za cistu a asi po 3-4 dnoch nakrajam na asi 3 cm pasiky, odstranim bielu duzinu, potom nakrajam na rezanceky a varim v hustom cukrovom rozvare, vsetko od oka a takuto koru sa nebojim pouzit
    @zareaguj
     1x mrk
  • garanco - fotkagaranco 18. mája 2012 o 13:00

    Vierka, tak toto presladzovanie sa mi páči, vyskúšam to!
    @zareaguj
  • johaninka - fotkajohaninka 3. augusta 2012 o 11:27

    Super som hľadala tento koláčik diky , najbližšie keď maškrtný jazýček zazvoní ho robím.
    @zareaguj
  • anka246 - fotkaanka246 11. apríla 2013 o 17:27

    fajnový koláčik, krásny obrus.. voľakedy ho plietli .. hmm pekné spomienky
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjozka2 3. apríla 2014 o 23:51

    Velmi dobry napad s tou korou,musim vyskusat,ja zasa citron alebo pomarance pred pouzitim vyumyvam v horucej vode so sodou bicarbonou,osusim korku zotriem do maleho kelimka a zmiesam s pras.cukrom,drzim v chladnicke a podla potreby pouzijem pri peceni,doplnim znovu,ked pouzivam nove pomarance alebo citron.Tieto Londynske ,Linzerove atd.rezy su fantasticke s tymi posekanymi orechami.Viera 044, veeelmi dobry poznatok,stale som davala marhulovy dzem/skade by sme niekedy mali pomarance na dzem,ked nebolo ich dost na zjedenie/,zacnem robit s pomarancovou marmeladou,urcite budu vynikajuce.Su to take vynikajuce rezy a upadli do zabudnutia,nebyt teba ostali by v archive.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjozka2 3. apríla 2014 o 23:52

    Marienka44,vdaka ze si doplnila inym receptom stoji to za vyskusanie.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarklotjor 15. mája 2014 o 14:59

    vyskušam upiecť,
    @zareaguj
  • katuch - fotkakatuch 11. júna 2014 o 17:10

    Vyskušanè :-) je výborný, ukladám do KK :-)
    Pol plechu zmizlo, ledva vychladol
    MNAM :-)
    @zareaguj
     1x garanco
  • používateľ nemá avatarvikina123 13. júla 2014 o 11:52

    dnes ho robím. ako plnku dávam marhuľový džem s pomarančami, ktorý som si vyrobila ešte vlani. je super.
    .Džem je klasika marhuľový, len sa pridajú očistené pomaarnče bez šupiek aj bez tej bielej potvory,lebo tá je horká, len čistá dužina. Pomaranče dávam asi 3 ks na 1 dávku.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarluciandos 9. októbra 2014 o 17:02

    ja som do cesta pridala ešte aj trochu caro nápoja, aby som ho trochu obzvláštnila a bol výborný
    @zareaguj
  • kukulienka71 - fotkakukulienka71 9. októbra 2014 o 17:14

    pomóóóc, @luciandos s caro nápojom je tu znova????:-DDDD
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 10. októbra 2014 o 08:11

    @luciandos , máš na mysli "raňajkovú" kávu Caro?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarradost 19. decembra 2014 o 17:14

    @garanco
    cesto sa na balkone chladí..odpočíva..klasika-jednoduchá práca..výborná chuť..vydrží..kým sa nezje..:-)
    želám pokojné dni koncoročné..s dobrými ľudmi s radosťou prežité dni sviatočné..
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 20. decembra 2014 o 18:35

    @radost -pekné sviatky prajem do Púchova a dobrú chuť!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarradost 20. decembra 2014 o 18:51

    hmm..@garanco..e šte by si mala doplniť..kam ich schovať..tretina fuč..a to sme len dvaja s mužom..však tým ohláseným spolustolovníkom sa veľa neujde..neviem-či sa v pondelok ešte nepustiť do repete..teraz nerobím nič..morí ma chrípka..
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 20. decembra 2014 o 18:59

    @radost , skrývať sa neoplatí, pár kúskov odlož na ukážku a hosťom vysvetli, aký je ten Tvoj maškrtný... nech je zábava, a lieč sa, lebo sviatky s "Chrípkou" nie sú príjemné...
    @zareaguj
  • tatranka - fotkatatranka 7. novembra 2015 o 17:02

    @garanco dnes som robila tieto rezy podľa teba.Ja mám niečo podobné,ale predsa iné.S receptom som veľmi spokojná a manželovi veľmi chutia.Ďakujem za chutný recept.Prikladám fotografiu dnešných rezov.

    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 7. novembra 2015 o 18:51

    @tatranka , teším ma, že sa Ti tak krásne podarili ( s tými Tvojimi fotkami ma vždy udivuješ:-)) a nech vám padnú na zdravie!!!
    @zareaguj
  • tatranka - fotkatatranka 10. novembra 2015 o 14:07

    Tvoj recept aj teraz momentálne posúvam ďalej.Návšteve veľmi chutil a tak ma požiadali o recept.Maj sa dobre a ešte veľa takých dobrých receptov.
    @zareaguj
     1x garanco


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist