Zemiakové pagáčiky fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 30. januára 2013
Zemiakové pagáčiky (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Výborne :).......pagače su pagáče:-

40-50
porcií
15 minút
na 200-220 °C

Suroviny

300 g
350 g
200 g
15 g
 vlažná
na potretie
na vymastenie




Postup

  1. 1

    V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme,múku preosejeme a necháme ohriať,masť roztopíme.Na kvások rozmrvíme droždie do vlažnej vody pridáme trocha múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Zemiakové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vychladnutých uvarených zemiačikov pridáme múku masť vykysnutý kvasok,soľ a premiešame:)--vypracujeme cesto:) ktoré necháme cez noc odležať.

    Zemiakové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na prst hrubo a formičkou (alebo pohárom)povykrajujeme okrúhle pagáčiky

    Zemiakové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrch pagáčikov narežeme pomocou nožíka na sposob mriežky alebo pomocou sita na zemiaky:)potrieme vyšľahaným vajíčkom. Poukladáme na vymastený plech a upečieme v horúcej rúre:)

    Zemiakové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bambuch
Kajusiqq krásne pagáčiky aj celý postup...nádherné,škoda ,že Trebišov je tak ďaleko...hneď by som stála pri dverách...mňamky ukladám do KK
modrykamen
Ja si myslím, že toto je perfektný recept. Aj postup nie je na zahodenie - večer pripraviť cesto a na druhý deň upiecť čerstvé pagáčiky.
kajusiqq
Jej ďakujem:).....hm a @rajnica no ako ano mate pravdu su dosť mastne ale tak ked papame tak papame naplno:D
domci4
koľko Ti prosím vyšlo tych pagáčikov? :) lebo na plechu ich je nejako máličko
kajusiqq
Na plechu niesu všetky ako pišem z tohto množstva takých 40 by malo:)
domci4
Ďakujem Ti, akurát som si spravila kvások :)
domci4
Cesto je spravené, napíšem ako sa podarili zajtra
evanaaa
Dievčatá, vy dve ste ako sestry, keď sa tak na vás pozerám a obe šikovné, len tak pekne ďalej, ja som ani toľko nenapiekla, čo vy dve. A z tých pagáčikov by som si hneď uchmatla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia