Foto: kajusiqq
Výborne :).......pagače su pagáče:-
40-50
porcií
porcií
15 minút
na 200-220 °C
na 200-220 °C
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme,múku preosejeme a necháme ohriať,masť roztopíme.Na kvások rozmrvíme droždie do vlažnej vody pridáme trocha múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
2
Do vychladnutých uvarených zemiačikov pridáme múku masť vykysnutý kvasok,soľ a premiešame:)--vypracujeme cesto:) ktoré necháme cez noc odležať.
-
3
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na prst hrubo a formičkou (alebo pohárom)povykrajujeme okrúhle pagáčiky
-
4
Vrch pagáčikov narežeme pomocou nožíka na sposob mriežky alebo pomocou sita na zemiaky:)potrieme vyšľahaným vajíčkom. Poukladáme na vymastený plech a upečieme v horúcej rúre:)
Diskusia k receptu