Kapustový závin
Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou
Autor receptu: redakcia
Kyslá kapusta, dobrá klobáska, jednoducho dobrota pre všetkých, ktorí majú radi klasické chute.
4 porcie |
20 minút príprava |
35-40 minút na 200 °C |
Postup
- Rozvaľkané lístkové cesto spolu s papierom na pečenie rozvinieme a potrieme horčicou. Navrch rovnomerne rozložíme odkvapkanú kyslú kapustu, na ňu dáme na pásiky nakrájanú červenú papriku.
- Údenú klobásku olúpeme, prekrojíme na štvrtinky a nakrájame. Posypeme ňou kapustu.
- Cesto pomocou papiera na pečenie zvinieme do rolády. Spojom nadol preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozmiešaným žĺtkom a posypeme drvenou rascou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 35–40 minút.