Liptovský zemiakový závin s kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup


  1. Plnka: Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji, pridáme kyslú kapustu, soľ, korenie a podusíme. Napokon pridáme kyslú smotanu premiešame a necháme vychladnúť.

  2. V šupke uvarené, vychladené zemiaky pomelieme na mlynčeku, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme tuhšie cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske do obdĺžnika. Na rozvaľkaný plát cesta rozložíme vychladnutú kapustu. Na ňu rozložíme krkovičku a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

  3. Naplnený závin zvinieme a položíme na vymastený plech, potrieme rozpusteným maslom a posypeme postrúhaným syrom a upečieme vo vyhriatej rúre.