Liptovský zemiakový závin s kapustou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
Plnka: Očistenú cibuľu nakrájame
nadrobno, orestujeme na oleji, pridáme
kyslú kapustu, soľ, korenie a podusíme. Napokon
pridáme kyslú smotanu premiešame
a necháme vychladnúť.
V šupke uvarené, vychladené zemiaky
pomelieme na mlynčeku, pridáme múku,
vajce, soľ a vypracujeme tuhšie cesto. Rozvaľkáme
ho na pomúčenej doske do obdĺžnika.
Na rozvaľkaný plát cesta rozložíme vychladnutú
kapustu. Na ňu rozložíme krkovičku a
posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Naplnený závin zvinieme a položíme na
vymastený plech, potrieme rozpusteným
maslom a posypeme postrúhaným syrom
a upečieme vo vyhriatej rúre.
|