Foto: bugout
Jednoduché, dobré a rýchle.
Postup
-
1
Množstvá nepíšem, lebo ich neriešim pri takýchto jedlách. Zhruba 250 g cestovín, jeden tuniak v skle a jedna cibuľa. Ostatné podľa chuti a preferencií...
- 2
Dáme variť vodu na cestoviny, a všetko si pripravíme. Nakrájame cibuľu, tuniaka a ančovičky. Ja mám kapary v soli, takže ich dobrej prepláchnem.
- 3
Do panvice dáme olivový olej a necháme v ňom rozpustiť ančovičky. Pridáme cibuľu a po chvíľke kapary, čili a na koniec tuniaka. Kapary s cibuľou mierne opečieme, tuniaka len prehrejeme.
- 4
Ku zmesi na panvici pridáme uvarené linguine, petržlenovú vňať (ak mám čerstvú dávam ju skôr, dnes bola sušená). Podlejeme trochou vody z cestovín a dobre všetko premiešame.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tie rozpustene ancovicky dodaju velmi dobru chut.
Aj ja robievam, ako letný šalát na studeno, ale s menšou/krátkou cestovinou.
Sem tam medzi to hodím aj pár olív.