Cestoviny

Linguine s tuniakom a cibuľou

Autor receptu: bugout

Jednoduché, dobré a rýchle.

Postup

  1. Množstvá nepíšem, lebo ich neriešim pri takýchto jedlách. Zhruba 250 g cestovín, jeden tuniak v skle a jedna cibuľa. Ostatné podľa chuti a preferencií...
  2. Dáme variť vodu na cestoviny, a všetko si pripravíme. Nakrájame cibuľu, tuniaka a ančovičky. Ja mám kapary v soli, takže ich dobrej prepláchnem.
  3. Do panvice dáme olivový olej a necháme v ňom rozpustiť ančovičky. Pridáme cibuľu a po chvíľke kapary, čili a na koniec tuniaka. Kapary s cibuľou mierne opečieme, tuniaka len prehrejeme.
  4. Ku zmesi na panvici pridáme uvarené linguine, petržlenovú vňať (ak mám čerstvú dávam ju skôr, dnes bola sušená). Podlejeme trochou vody z cestovín a dobre všetko premiešame.