Limetkový koláč bez lepku
Foto: novalim
Chcelo by to niečo chutné, netradičné a veľmi osviežujúce. Čo by ste povedali na taký limetkový koláč bez lepku, ktorý je vo
svete známy Zobraziť celý popisChcelo by to niečo chutné, netradičné a veľmi osviežujúce. Čo by ste povedali na taký limetkový koláč bez lepku, ktorý je vo
svete známy ako Key Lime Pie? A prečo netradičný, keď má vo svete už takmer storočnú tradíciu? Pretože vás určite prekvapí
spôsob prípravy chutnej limetkovej plnky. Poďme sa spolu pozrieť na recept.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
280 g |
|
100 g rozpustené |
|
350 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
100 ml (alebo biely jogurt) |
|
z 2 limetiek |
|
120 ml |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
(plátky) |
|
Postup
-
1
Sušienky Mariela rozomelieme na jemnú „múku“ a zmiešame ich s roztopeným maslom. Rukou alebo lyžicou ich natlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 20 cm a časť zmesi použijeme aj na boky formy (asi do výšky 2 cm – viac menej, pokiaľ nám zmes vystačí).
- 2
V miske zmiešame kondenzované mlieko, vanilku a cukor, miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme jogurt alebo kyslú smotanu, nastrúhanú kôru z limetiek a opäť riadne premiešame.
- 3
Nakoniec pridáme limetkovú šťavu a miešame. Šťava z limetiek prirodzene začne zrážať kondenzované mlieko, ktoré pekne zhustne.
- 4
Limetkovú plnku nalejeme na sušienkový korpus a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme asi 40-45 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a potom dáme ideálne cez noc do chladničky. Chladnutím limetková plnka ešte tuhne a potom sa dá limetkový koláč pekne krájať.
- 5
Limetkový koláč podávame ozdobený napríklad šľahačkou a kúskom limety.
Tiež limetkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu