Limetkový koláč s kokosom a polevou
mesačník Varecha, 25. apríla 2023
Foto: Shutterstock
porcií
na 190 °C
Postup
-
1
Formu na srnčí chrbát alebo podlhovastý chlebík vymastíme maslom a vysypeme múkou. Múku zmiešame s práškom do pečiva.
- 2
Zmäknuté maslo nakrájané na kocky a mletý trstinový cukor vyšľaháme na svetlú penu, po jednom pridávame žĺtky, každý dôkladne zapracujeme.
- 3
Z bielkov a 1 PL limetkovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty striedavo primiešavame časť snehu a múčnej zmesi. Nakoniec so cesta vmiešame strúhaný kokos.
- 4
Cesto prelejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 60 minút. Pomocou zapichnutej špajdle skontrolujeme, či je cesto dobre upečené.
- 5
Poleva: Limetkovú šťavu zmiešame s bielym rumom a práškovým cukrom. Vzniknutou polevou ozdobíme vychladnutý koláč. Posypeme ho nastrúhanou kôrou z 1 biolimetky a strúhaným kokosom.
Tiež limetkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu