Limetkovo - avokádové srdiečka fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 10. januára 2013
8
porcií

Suroviny

1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
5 ks
Krém:
1 ks
1 ks
4




Postup

  1. 1

    Pripravíme si orechy, kokos a datle (v pôvodnom recepte boli datle najprv 30 minút namočené v teplej vode - ja som tento krok vynechala).

    Limetkovo - avokádové srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Orechy, datle a kokos rozmixujeme.

    Limetkovo - avokádové srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    "Mrveničku" rozdelíme do foriem (8ks) a popritláčame.

    Limetkovo - avokádové srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Avokádo, odkôstkujeme, ošúpeme a spolu so šťavou a kôrou z jednej limetky, agávovým sirupom rozmixujeme dohladka. Množstvo agávoveho sirupu si treba prispôsobiť podľa chute.

    Limetkovo - avokádové srdiečka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozdelíme do foriem a odložíme do mrazničky na 1-2 hodiny.

    Limetkovo - avokádové srdiečka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmrazené koláčiky vyberieme z formy, necháme 20 minút pri izbovej teplote rozmrazit . Môžeme posypať strúhanou limetkovou kôrou či ozdobiť ovocím. Jedno zmrazené srdiečko som nechala pri izbovej teplote takmer 3 hodiny a tvar stále držalo.

    Limetkovo - avokádové srdiečka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Link na pôvodný recept: http://www.nutritionistinthekitch.com/2012/12/30/key-lime-tarts-dairy-gluten-free/

Diskusia k receptu

babkamt
Do koláča si dala samé dobroty. Všetky suroviny okrem agávového sirupu a datlí mám doma.
miamia
s napatim som ocakavala finale, ale mraznickou si ma dostala... :)) perfektny napad! :)
zirafninka1
dakujem @alexdidi :) @babkamt dakujem. mozes pouzit aj med a namiesto datli hrozienka, ci figy. mnozstvo - tak postupne pridavat a potom skusit, ked je ta "mrvenicka" taka, ze ked ju stlaciš medzi prstami, tak sa zlepi, vtedy je dobre. ale zas aby to nebolo prilis lepkave.
evusik
perfektné, ako všetko v tvojom podaní :-)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Super. Veľmi dobré. Vyskúšam.
lusinkab
ja som uz podla nazvu vedela,ze to bude tvoj recept :-) krasne a farebne
medulienka122
zaujímavé- avokádo bežne nekupujem, ale je to dobrý nápad ako náhrada za kiwi, ktoré nemôžem, a je studený ten koláčik?
tedko
perfektné ako vždy,ešte som avokádo neskúsila može byť nejaká náhrada jahody alebo maliny,...................
natali
recept sa mi velmi paci, je nezvycajny. tie kolaciky sa ti podarili velmi krasne :) kde by som zohnala take formicky?
nojaadka
Zirafninka - zbožňujem Tvoje recepty. Ďakujem. Mimochiodom, minule som sa pustial do hádky na FB, keď tam jedna stránka zverejnila Tvoj recept ešte aj s fotkou (samo, že premazali nápis Varecha) a upravili aj text v zmysle, že oni sami odlievali čokoládové šáločky... Ma to dosť nasrdilo...
evanaaa
MNádhera, a ja čakám na odpovde na otázky, aj mňa by zaujímalo...dúfam, že sa sem @zirafninka1 ešte vráti.
michsamant
Pekna zelena. Kazdy recept od teba, uz len pre oko je na zlepsenie nalady.
zirafninka1
dakujem vsetkym za pekne komentare. @medulienka122 da sa nechat aj dlhsie pri izbovej teplote, takze nemusi byt studeny. @tedko asi by som to avokado nemenila. ono ma taku kremovu konzistenciu. jahody by nedrzali..@natali formicky su z lidlu,taky jeden plat.. ale rozstrihala som si ho na jednotlive kusy. @nojaadka :)) dakujem ze si za mna zabojovala :) este si pamatas kde to bolo? @evanaaa :) tu som :) dufam, ze som nezabudla na niektoru otazku. a este raz VSETKYM dakujem
nojaadka
@zirafninka - na FB majú stránku I am organic, webová adresa je www.organicshop.sk
Videla som to na FB, stránku ako takú (obchod) nepozerám...
zirafninka1
@nojaadka dakujem :) Mne to v podstate ani nejak neprekaza.. Ved recepty sem pridavam pre vsetkych...sice sa zvykne pisat zdroj, ked sa uz berie recept aj s fotkou, ale ked nechcu robit reklamu Vareche... :))) Tak maju aspon od nas reklamu tu :) aj zla reklama je reklama. A este raz dakujem aj ze si dala vediet, aj ze si sa tam ozvala.
daska83
Vyzeraju úžasne, určite ich vyskúšam :)
Môžem použiť miesto agávového sirupu aj javorový?
Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia