Ligotavé kura v zeleninke

Autor receptu: korbacik

Rozhodla som sa s vami podeliť o tento v podstate zdravý recept , ktorý mám z povestného zošita mojich starkovcov. Pár rokov si tam zapisovali alebo lepili rôzne recepty, poniektoré z nich som vyskúšala, k niektorým sa odhodlávam už pekne dlho:) Tento, napríklad, nie je nejaká extra novinka, ale keď nevynecháte žiadnu zo surovín, ani tam nedáte nič navyše ( aj keď vás to láka, ako mňa ), dosiahnete lahodnú chuť a nemáte výčitky kvôli tuku a cholesterolu. Myslela som hlavne na remculu - diéta:)

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky očistíme, koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak, papriku a paradajky pokrájame na kolieska a poukladáme na olejom vymastený väčší kus alobalu.( Ja si to všetko dám do veľkej misy, mierne osolím, premiešam a takto to šupnem na ten alobal.) Množstvo nepíšem, každý vie, koľko chce a potrebuje navariť...
  2. Na nakrájanú zeleninku a zemiaky položíme kuracie stehienka - ja mám najradšej vykostené, bez kože, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a muškátovým orechom. Navrch dáme kúsky masla, dobre zabalíme - najlepšie do dvoch vrstiev, a v predhriatej rúre pomaly pečieme cca hodinku. Mäsku by stačilo aj menej, ale tie zemiaky potrebujú viac.
  3. Mám odskúšané, že asi tak 15 minút pred dopečením alobal mierne roztvorím, aby to nebolo ako dusené, ale ak zabudnete, nič sa nestane. A prečo ligotavé kura? no predsa ten alobal:) Dobrú chuť Vám!