Ligotavé kura v zeleninke
Autor receptu: korbacik
Rozhodla som sa s vami podeliť o tento v podstate zdravý recept , ktorý mám z povestného zošita mojich starkovcov. Pár rokov si tam zapisovali alebo lepili rôzne recepty, poniektoré z nich som vyskúšala, k niektorým sa odhodlávam už pekne dlho:) Tento, napríklad, nie je nejaká extra novinka, ale keď nevynecháte žiadnu zo surovín, ani tam nedáte nič navyše ( aj keď vás to láka, ako mňa ), dosiahnete lahodnú chuť a nemáte výčitky kvôli tuku a cholesterolu. Myslela som hlavne na remculu - diéta:)
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme, koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak, papriku a paradajky pokrájame na kolieska a poukladáme na olejom vymastený väčší kus alobalu.( Ja si to všetko dám do veľkej misy, mierne osolím, premiešam a takto to šupnem na ten alobal.)
Množstvo nepíšem, každý vie, koľko chce a potrebuje navariť...
- Na nakrájanú zeleninku a zemiaky položíme kuracie stehienka - ja mám najradšej vykostené, bez kože, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a muškátovým orechom. Navrch dáme kúsky masla, dobre zabalíme - najlepšie do dvoch vrstiev, a v predhriatej rúre pomaly pečieme cca hodinku.
Mäsku by stačilo aj menej, ale tie zemiaky potrebujú viac.
- Mám odskúšané, že asi tak 15 minút pred dopečením alobal mierne roztvorím, aby to nebolo ako dusené, ale ak zabudnete, nič sa nestane.
A prečo ligotavé kura? no predsa ten alobal:)
Dobrú chuť Vám!