Libanonské kapsy
Autor receptu: pusta
Našla som tu viac možností na domácu prípravu Pita chlebu, preto vkladám recept z Libanonu, ako jednu ukážku plnenia arabského chleba. Možno plniť množstvom dalších dobrôt rôzne skombinovaných.
4 porcie |
120 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso pokrájame na malé kocky a dáme do marinády z oleja, soli, mletého čierneho korenia, grilovacieho korenia a oregana,necháme marinovať asi 30 minút. Mozarellu pokrájame na malé kocky, zeleninu na prúžky a ochutíme grilovacím korením . Mäso aj s marinádou orestujeme na panvici do mäkka.
- K mäsu pridáme okorenený šalátový mix a spolu prehrejeme, vypneme a primiešame kocky mozarelly. Libanonský chlieb - Pitu prekrojíme na polovicu a kapsy v chlebe naplníme pripravenou mäsovo.zeleninovo-syrovou zmesou.
- Podávame s jogurtom ochuteným soľou, citronovou šťavou, olivovým olejom, cesnakom a sušenou mätou. Našinec na dochutenie môže použiť majonézu, tatarskú omáčku alebo horčicu.