Libanonské kapsy

Autor receptu: pusta

Našla som tu viac možností na domácu prípravu Pita chlebu, preto vkladám recept z Libanonu, ako jednu ukážku plnenia arabského chleba. Možno plniť množstvom dalších dobrôt rôzne skombinovaných.

4
porcie
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso pokrájame na malé kocky a dáme do marinády z oleja, soli, mletého čierneho korenia, grilovacieho korenia a oregana,necháme marinovať asi 30 minút. Mozarellu pokrájame na malé kocky, zeleninu na prúžky a ochutíme grilovacím korením . Mäso aj s marinádou orestujeme na panvici do mäkka.
  2. K mäsu pridáme okorenený šalátový mix a spolu prehrejeme, vypneme a primiešame kocky mozarelly. Libanonský chlieb - Pitu prekrojíme na polovicu a kapsy v chlebe naplníme pripravenou mäsovo.zeleninovo-syrovou zmesou.
  3. Podávame s jogurtom ochuteným soľou, citronovou šťavou, olivovým olejom, cesnakom a sušenou mätou. Našinec na dochutenie môže použiť majonézu, tatarskú omáčku alebo horčicu.