Levočská špecialita fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 6. januára 2011
6
porcií
70 minút
na 180-200 °C

Suroviny

850 g
1 ks
3 PL
140 g
650 g
800 g
150 g




Postup

  1. 1

    Očistíme si cibuľu, nakrájame na kocky a speníme na oleji, pridáme kapustu a chvíľku podusíme. Primiešame paradajkový pretlak a naložíme do pekáča. Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a troška osmažíme z každej strany. Takto pripravenú krkovičku poukladáme na kapustu.

    Levočská špecialita (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme si zemiaky a následne ich nakrájame na 1 cm kolieska a poukladáme ich na mäso. Posypeme ich kari korením, rascou, posolíme a na vrch dáme slaninku, ktorú sme si nakrájali na kocky.

    Levočská špecialita (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Trošička to podlejeme vodou, prikryjeme druhým pekáčom, alebo alobalom a pečieme 45-60 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Odokryjeme a dopekáme kým nemáme zemiaky do chrumkava upečené.

    Levočská špecialita (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť:-)))

    Levočská špecialita (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
normálne mám na to chuť, krásne servírovanie:-)
maorka
nieje nad čím dumať, treba to vyskúšať.. to povedal manžel keď ma načapal pri slintaní nad týmto receptom...
kysucan
Nemôžem ináč ako súhlasiť s varechačmi ktorí svoj názor vyjadrili predomnou. Som presvedčený o tom, že toto jedlo je chutné - mňam.
remcula
Ukládám a brzy zrealizuji!!! Bombáááááá!!!
1956
Ukladám do KK. Výborný typ na nedeľu. Je zimné a chripkové obdobie,treba nám jesť často kyslú kapustu/hlavne surovú/.
ipso
ukladam do kk...kapusty nigdaj neni dost a este k tomu s masom...no super !!!
orchidea
už viem, čo uvarím zajtrá na obed, ďakujem za inšpiráciu...
hamana
Dobrý recept. len neviem prečo Levočská špecialita ?
hamana
Ešte doplním v Levoči som chodila na strednú školu preto som sa pozastavila nad názvom.
ocek
mňam to by chutilo aj mojej.
vavan
toto robievam ale s kuracími stehnami a bez paradajkového pretlaku ale
aj táto kombinácia nemusí byť zlá.
ocino4
Určite vyskúšam,oslovilo ma to.Už sa teším.
agitka
Dnes som to navarila aj pre navstevu, vsetkym velmi chutilo, mnam, urcite to bude na stole castejsie. :-)
cica2
wau parádne a ukladáááám:)....ďakujem ti za toľko skvelých receptov, si šikuľka!!!!
ancicka
Táto verzia sa mi páči lepšie ,ako s kuracimi stehnami.V najbližší víkend bude Levočská špecialita.Rada by vedieť,tiež,ako si prišla k názvu Levočská.Podhradie patrí do Levočského okr.
diabambulka
Ancicka, :-D ja som názov Levočská špecialita nevymyslela, ani som tam u Vás žiaľ nikdy zatiaľ nebola. Tento recept mám od našej babky a keďže manželovi veeeľmi chutí, tak som ho začala robievať doma. Mne sa páči, lebo je nenáročný a všetko je naraz hotové a dobre dochutené. Naozaj odporúčam, my sa vždy zalizujeme :-D Nieje to tam nejaká Vaša špecialita ( možno s nejakou obmenou)?alebo aké je také jedlo typické pre Váš kút Slovenska???
ancicka
Ono na názve nezáleží ,hlavne že chutí.tých špecialit je dosť.A čo sa týka kraja,tak by ste mohli zájsť aj na východ,ved z Rajca to nieje až tak daleko.Spiš je veľmi bohatý na pamiatky,aj príroda je pekná.
pacik
Zrealizovala som v sobotu, všetkým nám chutilo a určite som to nerobila poslednýkrát :-)
sylvinka
ešte že máme komentíky,bola by som prepásla skvelú "jednohrncovku",mňam!
tortilla
Nemám nič proti názvu, aj keby sa jedlo nazývalo Jánošíkov mobil, ale kari (curry) v jedle na Slovensku a v Európe vôbec je ako bryndza v indickom Kurati tandoori...
kimlo
Výborný recept, odporúčam každému, namiesto krkovičky som pouzil horné kuracie stehna. Vďaka za recept! 😋






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia